kupuje CRXa na co zwrocic uwage????? co sie psuje????
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

dzafi
Forumowicz

kupuje CRXa na co zwrocic uwage????? co sie psuje????

przez dzafi » 2005-10-12, 01:01

Jak w temacie chce kupic CRXa :P i na co ma zwrocic szczegolna uwage... oprocz tego co jest w poradniku na stronie o dobranych blachach :rotfl:

po czym mozna poznac, ze samochod jest ok tak na rzut oka - gdzie zajzec :szok:

moze macie jakies doswiadczenia - gdzies nie zajzeliscie a potem zalowaliscie :cry:

o wy wielcy CRXowcy :poklony: pytanie do was 8)

dominik216
Forumowicz

Samochód: ATS Tourer & ATR

przez dominik216 » 2005-10-12, 01:17

Wszystko zalezy od kasy.....mało kasy=małe prawdopodobienstwo kuoienia czegos dobrego....duzo kasy=odwrotnosć tego co powyzej...jaką kwote chcesz przeznaczyc na hondzie? Od tego musimy zaczac ;)
Było AAS, ED9, EE8,BB9,EJ9, EP1
Obecnie ATS & ATR

Parówa
Forumowicz

przez Parówa » 2005-10-12, 09:11

hmmm ja bym przeznaczyl od 8tys do 10 tys a chcem z silnkiem d16z5 lub mocniejszym powiedzcie mi czy dobry samochod znajde sorki ze sie podlaczylem pod temat a moze kolega tez chce tyle przeznaczyc wiec zobaczymy

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2005-10-12, 10:54

mam cos taiego, wiecej info na priv jesli jestes zainteresowany. doklandie z5 motor.

dominik216
Forumowicz

Samochód: ATS Tourer & ATR

przez dominik216 » 2005-10-12, 13:43

Ja mam z tym silnikiem i jestem zadowolony......duzo nie pali i szybko jezdzi :diabelek: Mysle ze za kwote 8-10 tys to na pewno cos ładnego uda sie znależc...
Było AAS, ED9, EE8,BB9,EJ9, EP1
Obecnie ATS & ATR

dzafi
Forumowicz

pieniadze...

przez dzafi » 2005-10-12, 19:36

to tak ok 12tys i marzy mi sie vtec....

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2005-10-12, 19:53

mnie sie marzy buda z vteca i b18c6....ale jusz nie dlugo :D

olsen_1982
Forumowicz

przez olsen_1982 » 2005-10-12, 20:09

Pewnie bedziesz musial na poczatku zrobic maly przegladzik silnika i ewentualnie remoncik, uszczelki powymieniac, na pierwszy ogien pojda uszczelniacze zaworowe ;) Przy kupnie zwroc uwage przede wszystkim na blache i czy nie "kopci".
[you] wejdz na www.tuningmoto.pl i sprawdz czy ciebie tam nie ma :P

Powiedzialem lekarzowi ze zlamalem reke w dwoch miejscach... powiedzial zebym przestal tam chodzic

BIMBAM
Forumowicz

przez BIMBAM » 2005-10-12, 20:53

hmm ja bym ci zaproponowal tak... jak cokolwiek w czasie jazdy probnej bedzie ci sie wydawalo podejrzane w zawiesszeniu ( znosi przy chamowaniu itp...) odpusc sobie samochod tym bardziej jak sie na tym nie znasz ( znam to z doswiadczenia :( ) Crx jest to samochod jak ktos to pieknie ujal jednostrzalowy, wiec lepiej poszukac jakies linnej sztuki.
hmm duzo osob jezdzi przed kupnem na stacje diagnostyczna...ja pojechalem rowniez i poza tym ze od cholery kasy zaplacilem to koles nic mi nie powiedzial poza tym ze jedna guma w zawieszeniu jest do wymiany.
Ja polecilbym Ci samochod z niemiec, z ksiazka serwisowa, im dluzej serwisowany tym lepiej, to chyba oczywiste :D poza tym kazdy Crx w polsce ma przekrecony licznik... i kazdy jest bezwypadkowy :rotfl2: wiec nie wierz w zadne bajki sprzedawcy
Najlepiej wez ze soba mechanika, najlepiej takiego co juz bawil sie z CRX, bo taki co malucha sam rozebral to tu nic ci nie pomoze lub oczywiscie popros kogos z forum zeby w miare mozliwosci obejrzal go razem z toba, mysle ze zawsze ktos popedzi ci z pomoca :D mysle ze to co napisalem na koncu to najbardziej przydatna rada dla ciebie ;) bo samemu bez fachowego oka nic dobrego nie kupisz :(

[ Dodano: Sro Paź 12, 2005 8:57 pm ]
Co do kwoty pienieznej.... Crx to samochod dla bogatych ludzi.. jak kupisz juz cos to i tak w niego bedziesz musial sporo kasy wsadzic zeby go doprowadzic do przyzwoitego stanu ... taka mala skarbonka co wazy 940 kilo :poklony: wiec lepiej za wczasu wziac to pod uwage, niz potem samochodzic ma stac i byc twoim utrapieniem

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2005-10-12, 22:06

hmm ja bym ci zaproponowal tak... jak cokolwiek w czasie jazdy probnej bedzie ci sie wydawalo podejrzane w zawiesszeniu ( znosi przy chamowaniu itp...) odpusc sobie samochod tym bardziej jak sie na tym nie znasz

moje auto znosilo, wywazylem felgi i jest okej.
Ja polecilbym Ci samochod z niemiec,

Napisz prosze czy widziales kiedykolwiek auto naprawiane wniemczech chocby po zarysowaniu gwozdziem?
poza tym kazdy Crx w polsce ma przekrecony licznik...

hej ludzie wypowiedzcie sie, przyznajcie sie ze po nocach zamiast spac krecicie tymi kuleczkami zeby wsyztsko poustawiac na zadana sume.
bo samemu bez fachowego oka nic dobrego nie kupisz

ok miszczu
Co do kwoty pienieznej.... Crx to samochod dla bogatych ludzi.. jak kupisz juz cos to i tak w niego bedziesz musial sporo kasy wsadzic zeby go doprowadzic do przyzwoitego stanu ... taka mala skarbonka co wazy 940 kilo wiec lepiej za wczasu wziac to pod uwage, niz potem samochodzic ma stac i byc twoim utrapieniem

924kg
pozatym zdarzaja sie egzemplarze ktorych wlasciciele dbaja o swoje auta i jest wszystko na bierzaco wymieniane i usterki usowane.
Pewnie bedziesz musial na poczatku zrobic maly przegladzik silnika i ewentualnie remoncik, uszczelki powymieniac, na pierwszy ogien pojda uszczelniacze zaworowe Przy kupnie zwroc uwage przede wszystkim na blache i czy nie "kopci".

haha, moze najpierw poczytaj ajk sie wychodzi na remocikach silnika i co ile kilometrow wymienia sie to co napisales, mam nadzieje ze kolega sam sprawdzi w opcji szukaj i sam sobie odpowie na pytanie jakie jest prawdopodobienstwo ze kupi kompletna padake za duza forse. uwazam ze CRX jest dosc bez awaryjnym autem i jesli jezdzi to przy normalnej opiece mozna lac paliwo i szalec ile sie da. to tyle co mialem do powiedzenia. smiac mi sie chce jak to czytam.

olsen_1982
Forumowicz

przez olsen_1982 » 2005-10-13, 10:56

Tak jest o wielki nieomylny!
[you] wejdz na www.tuningmoto.pl i sprawdz czy ciebie tam nie ma :P

Powiedzialem lekarzowi ze zlamalem reke w dwoch miejscach... powiedzial zebym przestal tam chodzic

falo
Forumowicz

Samochód: ed9

przez falo » 2005-10-13, 13:03

Dziwny obrot obiera ta dyskusja .
Trotyl sie piekli ze ktos mu auto oczernia a ludzie sie wypowiadaja o tym jak kupic dowolnego crxa i trudno im racji nie przyznac miejscami.

Co do krecenia licznikiem , wiadomo ze sugerowanie sie jego stanem nie dokonca ma sens , proceder jest na tyle rozwiniety ze wiara w jego stan bez udokumentowania jest delikatnie mowiac naiwne ( choc czasem mozna ocenic na oko czy stan licznika odpowiada stanowi rzeczywistemu ).

Uszczelniacze zaworowe - ten temat jeszcze mnie nie dotknal ale myslalem ze problem z naprawami silnika dotyczny pierscieni nie uszczelniaczy , moze jestem w bledzie.

Co do wagi tez wydaje mi sie ze jest to 940 Kg

Ogladanie auta z kims kto ma crxa jest jaknajbardziej wskazane , choc ja kupilem sam i nie narzekam. Odpowiednio dlugie wertowanie forum moze dac wiedze potrzebna do kupna erki.

kejkej
Forumowicz

przez kejkej » 2005-10-13, 13:47

Jesli chodzi o krecone liczniki to nie uwierze jak ktos mi powie ze 14-16 letni samochod ma przejechane zalozmy 140-180 tysiecy, przy normalnym uzytkowaniu kazda cerka powinna miec w okolicach 220-300tys km, roznica jest tylko taka jak kto dbal o samochod i jak ciezka mial noge (wg mnie nie ma co patrzec na przebieg, tylko na stan silnika i wazniejszych podzespolow)..

ps. A przekrecenie licznika to jest 15 minut roboty ;)
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."

falo
Forumowicz

Samochód: ed9

przez falo » 2005-10-13, 13:52

No tak tylko ze np , moj w momencie kupna mial 170K ale .. Dostalem do niego ksiazke pojazdu z ktorej wynikalo ze koles przez pierwsze 6 lat jezdzenia robil ok 10 tysiecy Km . Potem brak wpisow ale mozna przypuszczaz ze podobnie. Prosty rachunek 10Kx15 lat i wychodzi cos okolo 170K.
Jednakze , tak naprawde nie ma to dla mnie znaczenia bo i tak wazny jest stan silnika a ten jak narazie dziala w cycyus.
Zreszta, moze i byla krecona, cholera wie tylko jakie to ma znaczenie w momencie kiedy naprawde ladnie jezdzi :)

Taki maly OT

Nie sugerowac sie stanem licznika tylko stanem technicznym.
Ostatnio edytowano 2005-10-13, 13:53 przez falo, łącznie edytowano 1 raz

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2005-10-13, 13:53

Trotyl sie piekli ze ktos mu auto oczernia

co takiego?od czerwc jak proboje sprzedac fure obejrzec byly tylko 2 osoby w tym Davids z forum.
Jeszcze by tego brakowalo zeby ktos cos mowil o mojej sztuce nawet jej nie widzac.
Co do krecenia licznikiem , wiadomo ze sugerowanie sie jego stanem nie dokonca ma sens , proceder jest na tyle rozwiniety ze wiara w jego stan bez udokumentowania jest delikatnie mowiac naiwne ( choc czasem mozna ocenic na oko czy stan licznika odpowiada stanowi rzeczywistemu ).

niejednokrotnie auto ktore ma 200 tys przejechane jest w o niebo lepszym stanie niz takie co ma 140 tys na liczniku, dzis mialem tego przyklad ogladajac fure za 4500zl ktora miala ukrenone poloski, rozwalona skrzynie i cala bude do roboty, na liczniku tylko 140 tys.
Co do wagi tez wydaje mi sie ze jest to 940 Kg

to gdzie mi sie podzialo te kilka kg?
zreszta widzialem dokladne dane katalogowe i wiem ze ma 924kg

Tak jest o wielki nieomylny!

he he dzieki, gdybys mial jakis problem z zakupem ceerki to wal, napewno chetnie pomoge.

Następna strona