Mianowice zgasł podzczas jazdy paliwo dochodzi i iskra jest, wywala tylko błąd lambdy i przy odpalani strzela w kolektor co jakiś czas miał ktoś coś podobnego?
napewno pasek nie zerwany??? kompresja jest, rozrusznik lekko nie kreci??? albo kreci tak ze kreci, zatrzyma sie, i znowu kreci??? moze zapłon sie przestawił
mi tez ostatnio zgasl podczas jazdy. okazalo sie ze mialem wilgoc w aparacie zaplonowym. tez strzelal . a ze mam moherka to niezle po uszach dawalo sprawdz aparat. pozdro
to znaczy rozumiem że jak krecisz to świeca jest mokra od paliwa tak ?
jak iskra jest na prawdę mocna to ma być to jasno niebieska kula a nie jakaś iskierka w postaci kreseczki
dalej zaczął bym od zdjęcia pokrywy rozrządu i sprawdzenia ustawień , dalej zdjęcia pokrywy zaworów i sprawdzenia kolejności zapłonów od 1 cylindra
czyli kręcisz i coś musi w końcu być nie halo
a najlepiej skontaktuj sie z kimś w okolicy co ma jakieś większe pojęcie żeby pomógł ci z posprawdzaniem tego
czyli rozumiem że kreski na wałkach sie "widzą" , kreski UP sa do góry i na celowniku widać pojedynczą kreskę GMP na kole pasowym tak ?
samego zapłonu nie da sie przestawić tak aby nie zapalał wiec nie tedy droga , ja bym spróbował podmienić aparat zapłonowy , przecież u was w kielcach są crx-y , napisz na honda kielce na pewno ci ktoś pomoże
ta ustawione tylko problem mój stoji w bodzentynie:/ ale dzięki za pomoc
[ Dodano: 2009-06-18, 09:58 ] Więc problem prawie rozwiązany.
1 Chciałem serdecznie podziękować koledze z HONDA KIELCE KRUKOWI za urzyczeni aparatu zapłonowego
2 Tak to aparat ale dawał iskre ok jak się okazało zatarła się jakaś tulejka niszcząc aparat w srodku co spowodowało przestawienie zapłonu może komuś to pomoże natepnym razem
3 Dzieki wszystkim za pomc
4 Szukam aparatu