Witam, potrzebuje speca do rozszyfrowania numerów nadwozia crx 1 gen.
JHM ASU 552 0 C0 35994
Wg schematu:
- nie znam oznaczenia ASU, tylko AAS i AAF, ktoś kojarzy?
- 5 (5-speed)
- 5 (powinno być 3 bo to oznacza 2-door)
- 2 (wersja DX)
- 0 (pominięta opcja)
- C ( S to fabryka Suzuka, a C nie wiem?)
- 0 (po C) jest rocznikiem produkcji dla AAF to by było 86 ale dla ASU nie mam pojęcia)
- 35994 (nr seryjny wozu)
tyle narazie udalo mi się ustalić, nie wiem co to ASU 552 (a to mnie najbardziej interesuje) oraz rok produkcji
Thomson, problem leży w tym że tak jak w załączniku te kody VIN są inne niż śiatowe standardy
ostatnie 5 cyfr to S/N a nie 6
dlatego wszystkie VIN checkery dają ciała.
edit
Chyba że by odczytać to w standardzie VIN to mamy:
JHM (Japan Honda Motors) A (a jest w każdym przypadku CRX 1 gen) SU (model) 5 (5-speed) 5 (wersja special) 2 (numer kontrolny) 0 (rok produkcji) C (fabryka) 035994 (numer seryjny)
ale wtedy ten manual by kłamał.
CXR Ballede Sports model nadwozia ASU, model silnika EL (1,6 16V) kur** pierwsze słysze Jest szansa że buda i silnik są JDMowskie i dlatego nie słyszałem o takich oznaczeniach, a jeżeli chodzi o kiere mogla być zrobiona przekładka,
idę zrobić zdjęcie swojej tabliczki dla porównania, przy okazji powiem że moja tabliczka jest niebieska z bodajże zielonymi napisami, a ta jest stalowa z czerwonymi.
wrobellos, nie ma szans, to by się kupy nie trzymało, poza tym mam zdjęcie tabliczki, trochę nie ostre, ale numer VIN widać, nie ma szans na to zeby nie była oryginalna.
Poza tym zabrania się do wstawiania do numeru VIN liter I, O, Q.
sory że się wcinam ale znalazłem Numerologia dla CRXów produkowanych w roku 90 znalazłem tez numerlologie dla starszych a nie ma dla nowszych przecież byly crx z 91 roku prawda?chodzi mi o moje ED9