witam. czy przez niedokrecona sonde do kolektora moze wywalac blad 1? bo ostatnio wymienilem sonde a mimo to wywala mi blad. a sonda sprawna na 99,9%. dodam ze podejrzewam ze moze byc nie dokrecona do konca poniewaz wydaje mi sie ze wiecej obrotow zrobilem wykrecajac stara niz wkrecajac nowa ale z 2 strony to juz jest tak dociagnieta ze nie mialem sily juz bardziej jej dokrecic. a jezeli to nie sonda to czy jest jeszcze mozliwosc ze cos sie rozwalilo co powoduje wyskakiwanie 1 bledu? z gory dzieki.
Parówa, i to moze byc wlasnie ta grzalka? pierwsze slysze o grzalce sondy wiec nie wiem gdzie ona sie znajduje wiec prosze o pomoc ze zlokalizowaniem jej.
Kaczmar, tak kompa resetowalem. po resecie przejechalem kilka km bez bledu i nagle znowu go wywalilo.
sonda w ed9 nie ma zadnej grzalki bo jest jednozylowa- sprawdz lepiej na voltomierzu jakie napiecie pokazuje sonda przy wlaczonym silniku i cyz po dodawaniu gazu sie zmniejsza.. mozliwe ze kupiles tanie gowno i znow sie przegrzala, ew cos moze byc z kablem od sondy nie laczy lub przerwany