Czy ja dobrze rozumiem, że to taki gadżet, jaki ruskie montują w Ładach na syberii, że się wpina auto do kontaktu i odpalamy od razu z gorącym silnikiem?
no webasto to troche co innego akurat mam u siebie własnie webasto i ono spala paliwo do ogrzewania wnętrza i bloku silnika. a to jest po prostu grzałka, coś na zasadzie działania czajników elektrycznych
aha no w kazdym razie w skandyawi i rosji dzieki tym grzłeczkom silniki im nie mecza sie z odpaleniem a kolegaklaper ma fajnie bo w zime nie bedzie problemów
Do piękna trzeba dojrzeć...niektóre rzeczy piękniejsze być nie moga - CRX
Urzadzenie samo w sobie dobre, tylko troche nie praktyczne. Bo kto będzie z kablem latał na podwórko, bo jak masz garaż to raczej to wogóle nie potrzebne, a i tak myśle ze rexy w Polskich warunkach odpalają bez tego Powstało to dla wojska i tam sie lepiej sprawdzało.
bo taka prawda byla- teraz juz raczej nie ale kiedys ropniaka tam zapalic to byl koszmar, a paliwo ruskie mieli tanio wiec na noc zalal bak i chodzil do rana grat:D
takie grzalki to wlasnie kraje skandynawskie mialy doczepione, jak nie jako opcja to jako, rzecz do samodzielnego montarzu.. a co to za problem wkrecic grzalke w miske i podlaczyc,
podejrzewam ze crx nigdy nie mial tego nawet w opcji i jest to wymysl poprzedniego wlascciela ktoregos
badam napisał(a):a ja slyszalem ,ze na syberi nie gasili aut
nietylko na syberii, u nas w pl w daaawnych czasach tez tak robili, takie autobusy http://pl.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 1125163432 jak jeszcze jezdzily po naszych drogach, tez na noc byly zostawiane z pracujacym silnikiem (zreszta odpalic starego ropniaka na mrozie 30 st.C - a takie temp kiedys tam u nas bywaly i to bardzo czesto - jest nie lada wyzwaniem) ja osobiscie tego nie pamietam ale starsi ludzie tak, chocby nawet z mojej miejscowosci i to wlasnie oni mi to opowiadali(zawsze u nas stoi w nocy jeden autobus rzeszowskiego PKS)
a co do crx z tym bajerem u nas to raczej sie nie przyda, no ale pokazuj fotki bo sam jestem ciekaw jak to wyglada
te grzałki to juz w nowych samochodach montuja, w skodzie octavi 1 widac je bardzo dobrze bo sa na wieszchu, podłączone sa pod akumulator i jak tylko sie przekreci zaplon, albo odpali, nie wiem na jakiej zasadzie, ale wazne ze grzeja i pomagaja dieslowi w rozgrzaniu sie, w skodziance sa zastowowane 3 grzalki w kroccu obok siebie wiec troche sily grzewczej maja ale pradu ciekawe ile biora z aku