bylo pelno tematow ale chyba nikt nadal tego nie rozwiazal, odrazu mowie ze buda ma wymienione konserwacje- zadnych mikropekniec, szyber caly, odplywy czysciutkie, tylnego spryskiwacza nie mam, uszczelka klapy ok
leci gdzies z pomiedzy blach, wode widac przy srubie miedzy blachami ale nie moge zlokalizowac skad wczesniej leci bo wszystko jest kur.... suche a tym jednym piepszonym miejscu jest mokro
u mnie patrze ze jeszcze sucho, chodz samochod mokry i po otworzeniu klamy jeszcze woda sciekła, ale zauwazyłem ze była woda na tych plastikowych nakładkach z boku co na szybe nachodza, niby tam wody byc nie powinno a podciekła i moze tamtedy az po szybe podcieka i do srodka jakos, ja mam sucho to nie moge poszukac gdzie mi cieknie
[ Dodano: 2009-05-23, 20:01 ] ja zauwazyłem tylko ze po wykreceniu bałwankow na maxa ze lewo sie trzymaja, woda nie podcieka, wczesniej miałem wkrecone i cieklo a teraz sucho, i na linke mi sie klapa dzieki temu otwiera
mi sie zbiera zawsze w deszcz lub po myjni przy śrubie od siłownika po prawej stronie i wali mi spod TYLNEJ LAMPKI WEWNĘTRZNEJ !!!!
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
gruby126p1 napisał(a):z bagażnika już się jej pozbyłem
ja tez, bo się okazało że w większości lało się do bagażnika przez wyciągnięty odpływ z szybra
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
a więc panowie co wam powiem to wam powiem ale woda cieknąca po siłowniku to nie z klapy bagażnika ta woda bierze się z szyber dachu niekoniecznie rurka z odpływu jest zatkana albo odpieła się
ten gumowy wąż odpływowy jest przymocowany do takiej jakby metalowej tulejki
a ona nie jest zbyt gruba i zwyczajnie lubi sobie zgnić
wtedy cała woda która przeleci przez uszczelkę z szyberdachu cieknie sobie po profilach i najbliższy upust znajduje na siłowniku
więc aby się pozbyć tego cieknięcia trzeba wywalić cały mechanizm szyber dachu i go troche połatać zakonserwować
beata22staw, dokladnie mialem tak samo, cieklo przez srube, odkrecilem klape, zawiasy, wydarlem do zywego, dalem masy skrecilemi na do farby- od tej pory spokoj z silownikiem