Wyjeżdżając na prowincję, gdzie powietrze i eter jest bardziej czysty, możemy rozkręcić squelch do granicy szumów własnych radia i cieszyć się kilkunastokilometrowymi łącznościami.
) z przewierconym na środku dachem, antena jakiśtam President z batem blisko 180 cm, radio President Lincoln i zrobiona łączność pod Poznań , wprawdzie na emisji SSB, ale wysokość i ładna pogoda zrobiły swoje. 

bo troszke lipnie bedzie mi ja schowac do auta ze wzgledu na dlugosc

gruby126p1 napisał(a):kupie ta sirio metrowa z podstawka 12 cm, mam nadzieje ze bedzie ladnie latac
do tego radio unidena 520xl i wystarcza 30 km zasiegu po trasie (mazowieckie)wrobellos napisał(a):Jerr, nie kazdy ma w domu oscyloskop, a niektorzy nawet nie wiedza do czego to jest, potrzebny tez genrator fal ktory j.w. - dobra rada ale nie dla zwyklego szarego czlowieka

pusty24 napisał(a):a ja mam takie pytanko
mialem cb w transicie i bylo oki.pozniej w terrano bylo nie najgorzej,ale teraz sie przesiadlem na cifa i jest kupa!cisza w eterze,zero jakichkolwiek rozmow ,tylko szumy i lotniskowe sygnaly!!!akurat w poblizu jest sportowo wojskowe lonisko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości