Na dniach planuje zakup EE8, jednym z mankamentów jest szumiące łożysko oporowe - tak twierdzi właściciel.
Objawia sie to tym, że hałasuje pod obciążeniem - po wciśnieciu sprzęgła cichnie, nie hałasuje na luzie. Im ostrzej się przyspiesza, tym głosniej szumi.
Zakłądając, że to jest oporowe, to mam pytanko o koszt takiego łożyska, oraz gdzie (poza ASO, bo tam o cenę nawet nie pytam) można je dostać? W ofercie InterCarsa nie widziałem, Google też mi specjalnie nie pomogło.
Swoją drogą - ile może orientacyjnie kosztować wymiana takiego łożyska?
Ostatnio edytowano 2010-03-25, 18:03 przez Mibars, łącznie edytowano 1 raz
zdjecie i założenie skrzyni ok 200zl zalezy gdzie wiadomo, a łożysko warto zapytac nawet w aso bo czasami sa niewiele drozsze ceny niz w zamiennikach a wiadomo jakos ile lepsza
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj 784-933-899
No i stałem się miejmy nadzieje szczęśliwym właścicielem CRXa. Na razie nie zamieszczam żadnego tematu z serii "chciałem się pochwalić", bo na razie nie posiadam zadnych zdjęć.
Wracając do tematu...
Mam dziwne wrażenie, że to nie jest jednak łożysko oporowe sprzęgła - bowiem objawia się hałasem (szumieniem) tylko wtedy, gdy auto jest na biegu i skrzynia przenosi pewne obciążenia, czyli podczas przyspieszania i hamowania silnikiem. Wydaje mi się również, że szybkie wciśnięcie sprzęgła powoduje, ze jeszcze przez ułamek sekundy słychać jak łożyska się "wyciszają" - moze to być jednak złudzenie (w końcu sprzęgło puszcza stopniowo)
Podobne objawy, lecz tylko na dwóch najwyższych biegach ma Bar_oo... Tak więc mam nadzieje, że nie są to łożyska w dyferencjale...
Czy ktoś orientuje się może jaki może być koszt naprawy z rozebraniem skrzyni (części + robocizna, tak pi razy drzwi), oraz czy są w Warszawie, bądź okolicach od strony Pruszkowa jacyś godni polecenia mechanicy, którzy by i to w miarę tanio i pewnie zrobili? Niestety kanałem nie dysponuje....
koszt niestety bedzie spory w zaleznosci ile łozysk bedzie do wymiary( a profilaktycznie czesto wymienia sie wszystkie) to z 500-1000zl, a jak wiadomo moze sie tez okazac ze sprzegło na wykonczeniu to kolejny wydatek.
ale znajac "zycie" beda to łozyska na wałku głownym i sprzegłowym.
gratuluję fajnego auta i dopieszczania go do ideału ale będę twardo śledził ten twój temat z uwagi na skrzynię, jak ci to wyjdzie i jak z kosztami będzie , trzymam kciuki
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
Poprzedni właściciel ma mi dać namiary na kogoś z Piastowa, czy Piaseczna specjalizującego się w Hondowskich skrzyniach. Mam tylko nadzieje, że nie będzie tak, że "specjalizujący się = najdroższy"...
mam tam znajomych w Piasecznie ale o naprawiaczu skrzyń nie słyszałem jednak jak się sprawdzi u ciebie tez potem wyproszę jego nr.
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
Stoję w miejscu na luzie = cisza NIEPRAWDA patrz następny post
Stoję w miejscu na sprzęgle i dowolnym biegu/luzie= cisza
Jadę ze stałą prędkością = cichy szum
Przyspieszam na jedynce= głośny szum
Przyspieszam na wyższym biegu = głośny, ale cichszy szum
Hamuje silnikiem bez międzygazu = głośny szum na początku, potem cichszy
Hamuje silnikiem z międzygazem = cichy szum
Wciskam sprzęgło na dowolnym biegu, przy dowolnej prędkosci = cisza
Dźwięk = szum, chrobotanie, stały (nie pulsuje)
EDIT: Aktualizacja
Ostatnio edytowano 2009-05-20, 20:37 przez Mibars, łącznie edytowano 1 raz
a to napewno skrzynia moze lozysko w kole jak na postoju cisz bez sprzegla ze srpzeglem tez cisza xD to moze po dupie dostaje ktores lozysko w kole bo masz tak jak jedziesz z tego wynika xD taka wolna mysl o 1 w nocy xD
Macie jakieś godne polecenia i nie najdroższe warsztaty, gdzie mogliby mi to ogarnąć? Najlepiej Warszawa południowo-zachodnia, lub te okolice... Nie wiem czy stanie tylko na oporowym, czy też skrzynię trzeba będzie rozbierać, a nie chciałbym, by ktoś ją potem źle złożył...
Zauważyłem ,ze hałas zależy od wysprzęglenia - Co wysprzęgle to inaczej hałasuje - raz na luzie jest cichutko, a czasem potrafi być nieźle słyszalne.
Ten dźwięk cichnie jakąś sekundę po wcisnięciu sprzęgła.