brakuje obrotów

letek
Forumowicz

brakuje obrotów

przez letek » 2009-05-03, 21:37

Rajdówka złożona, ale jest problem. Mianowicie na postoju silnik wkręca się do końca, ale gdy zaczynam przyspieszać na asfalcie i delikatnie to tez jest ok, problem zaczyna się jak chce strzelić ze sprzęgła, jadę po dziurach zaczyna się odcinać w granicach 4rpm. Co wskazuje na przerwę chwilową na jakiejś kostce(tutaj miejsce na sugestie którą gdyż ja nie znalazłem), jeżeli to kostka to dlaczego nie chce się rozpędzić powyżej 140km/h. Dodam że wymieniłem przewody paliwowe na takie wysokociśnieniowe od maszyn rolniczych, gdyż nie znalazłem ori a ASO zabija cenowo, i zdjąłem taka plastikową osłonę z nakrętki i wypadła stamtąd mała śrubka od czego ona jest i jakie były jej wymiary gdyż gdzieś uciekła. Jeszcze jedno czy można zmierzyć ciśnienie na listwie?ps zmieniałem przekaźnik pompy paliwa jeśli to ten koło bezpieczników taki sporawy.

mr073k
Forumowicz

przez mr073k » 2009-05-03, 23:13

cisnienie mozna zmierzyc, a na zakretach jak lecisz bokiem nie odcina za wczesnie??? pompa paliwa sie nie skonczyła?? ostatnio w colcie bylo tez podobnie ze nie jechał wiecej jak 140km/h gaz w podłodze i nie idzie, az w koncy całkiem przestał jechac, okazalo sie ze spadla rura od powietrza, moze u Ciebie jest podobnie i tez cos nie tak z dolotem lub sterowaniem przepustnicy i tymi innymi czujnikami od powietrza

letek
Forumowicz

przez letek » 2009-05-04, 13:09

Witam, zmieniłem czujnik położenia przepustnicy i ten od błędu 9. Sprwadzałem na przepustnicy i jest dobrze założony ew ten nawałku założyłem odwrotnie. Wcześniej chodziło dobrze,dziwne jakby po staniu padła pompa, gdzie się podłącza manometr. i od czego jest ta srubka w nakretce od przewodu paliwowego na listwie

MaciusCrx
Forumowicz

przez MaciusCrx » 2009-05-04, 14:06

ja tak miałem jak mi przewod od krokowego nie łaczył^^
Reanimacja starego ED9
http://pl.youtube.com/watch?v=ILJU89__-cw .... www.ms-auto.pl <<<wulkanizacja polerowanie sprzatanie aut lakiernictwo blacharstwo mechanika

letek
Forumowicz

przez letek » 2009-05-08, 23:41

Aż wstyd sie przyznać ale znalazłem usterkę. Niedokręcona masa na termostacie, wymieniałem termostat i musiałem niedokręcić, ale najważniejsze że chodzi jak na rexa przystało.