Nie chodzi mi o stan auta, bo ten jest dobry, tylko o fakt że gościu skręcił przebieg, znam te auto i faktycznie ma 230 tysięcy przebiegu, co nie zmienia faktu że jest w bdb stanie.
JEDNAK ZE WZGLĘDU NA NIEUCZCIWOŚĆ GOŚCIA ODRADZAM AUTO!!
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie
marcin_crx, znajdź na allegro jaki kolwiek samochód z nie kręconym przebiegiem w Polsce pierwsze co handlarze robią to kręcą licznik, tak było jest i będzie więc jak ja kupowałem swojego to na przebieg nawet nie patrzyłem:)
Dokładnie - przebieg nie jest wyznacznikiem stanu auta. Najważniejsze, żeby była zdrowa i prosta buda.
A co do kręcenia licznika to sami (jako kupujący) jesteśmy po części temu winni. Każdy szuka auta z jak najmniejszym przebiegiem i nawet podczas targowania jest to główny argument. Auto z prawdziwym przebiegiem jest praktycznie niesprzedawalne.
Było 2x SOHC VTEC, jest DOHC E-TEC
USŁUGI KSIĘGOWE WARSZAWA / RASZYN
marcin_crx, sam piszesz ze auto w dobrym stanie, a odradzasz kupic je tylko dlatego ze handlarz cofnal licznik, to gdzie tu sens, ktos ma nie kupic dobrej sztuki tylke ze wzgledu na krecony przebieg?!
Dziwna trochę ta dyskusja i nie rozumiem oburzenia co po niektórych informacją o przekręconym liczniku. Zgadzam się z h8r, kręcenie liczników trzeba piętnować, tak samo jak i ukryte wady i np. rzekomą bezwypadkowość, a sprzedawca powinien ponieść konsekwencje oszustwa. Stan samochodu moim zdaniem nie ma tu nic do rzeczy. Takie sprawy powinny być zgłaszane na policję.
rex z susza k/ iławy wydaje mi sie, ze jest rownież na ogłoszeniu w niemickim mobile.de i przebieg wynosi 228 tys. a co do handlarza z tej miescowosci to sie nie wypowiadam, byłem raz u niego ogladac crxa a przebiegi były i beda cofane nic na to nie poradzimy o to link wydaje mi sie ze to te same samochody http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Otóż to, to jest ten sam samochód, dlatego pisałem że znam te auto. Źle odczytaliście moge intencje, ja nie odradzam zakupu auta, a jedynie ostrzegam, bo jeśli gość kręci liczniki to można domniemać, że robi z autami inne rzeczy.
Tym nie mniej jeszcze raz mówię, z tego co mi wiadomo auto jest w db stanie!! Tylko sprzedający wydaje się oszustem.
Jak co poniektórzy wiedzą również sprowadzam auta z zachodu, zresztą sporo jest tutaj na forum i nigdy nie zdarzyło mi się przekręcić licznika.
pozdrawiam
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie
Byłem u tego gościa oglądać CRXa, miał być bezawaryjny, z ładnym lakierem, mówił że na prawdę dobry stan...
Zajeżdżamy na miejsce i... o razu widać, nadkola beznadziejnie zrobione, widoczny inny odcień lakieru i po grubości nadkola, kilogramy szpachli....
Miał być bezwypadkowy... a był uderzony w tył, wgnieciona komora bagażnika!!
Wiele elementów się nie sprasowywało z resztą, ogólnie żeby doprowadzić ją do stanu b.dobrego wiele pracy i kosztów. To auto dla tych co szukają gorszych, tańszych egzemplarzy do zajeżdżenia(cena była chyba 5600+opłaty)
Pewnie gdyby się nią przejechać znalazło by się coś jeszcze!
Ale podsumowują...sprzedawca kłamał przez telefon, ukrywał wady(mimo pytania o nie), auto wypicowane pod sprzedaż.... NIE POLECAM!!
Możliwe że teraz sprowadził ładniejsze sztuki,godne zakupu, ale nie ufajcie sprzedawcy że wszystko OK, sami dobrze sprawdźcie auto! To handlarz autami więc te kłamstwa mu lekko przychodzą
mój też miał 185 tys, co sie okazało po dokładnym sprawdzeniu też miał grubo ponad 230 tys, bylo to auto z niemiec ( zawieszenie igła nigdy nie jeżdzone po polskich drogach !!! ), co się okazało jak chcialem wymienić amorki, ze sie wszystkie gumy rozsypały :/
Ale tak już jest z naszymi handlarzami .... moim zdaniem trzeba z tym walczyć
Dzwoniłem do kolesia i oficjalnie powiedział po dłuzszej rozmowie ze auto było kręcone ale w bdb stanie wiec jeszcze 100 tys napewno zrobi:) Gośc nawet w porządku:) co nie zmienia faktu ze troche naciąfgnął fakty a co do auta to juz sprzedane:)