mr073k napisał(a):to zobacz na moje foto w avatarze mi wskazowka wychodzi na 8100 na skali, po za 8k, na jałowym mam 1100 a jak spadnie do 1000 to juz sie zaczyna telepac a jak ponizej to juz masakra, na 1100 jak obrotomierz pokazuje jest okolo 800 obr rzeczywistych silnika i by sie zgadzało odcine mam przy 7800 silnika a wskazowka pokazuje o 300 wyzej, czyli na jałowym mam 1100 na obrotomierzu a silnik 800 gdzies roznica tez 300, to watpie zeby obrotomierz przeklamywał mi od 7400 silnika na 8100 na skali to juz roznica 700 by była i stanowczo za duza.
mr073k napisał(a):a dwa to skad wieszbialy, ze rex nie rozpedzi sie szybciej od 5k do 6k niz jak by była przedłuzona odcinka od 7k do 8k, mysle ze szybciej sie rozpedzi od 5k do 6k bo ma wiekszy moment i moc wzrasta a nie maleje.
przema72 napisał(a):volvox napisał(a):przy 7200 na ciepłym przy 7800rpm
to jest standardowe przekłamanie obrotomierza
jak otworzycie mapę paliwa w turboedit lub crome , to rev jest dokładnie 7411 rpm
wiec jeśli macie seryjnego kompa to tyle jest bez względu ile rpm pokazuje obrotomierz
przema72 napisał(a):bialy napisał/a:
w oryginalnej mapie jest na 7680
skoro tak uważasz to ja cie z błędu już wyprwadzał nie bede
przema72 napisał(a):bialy napisał(a):Zgraj seryjną mapę
powiesz że ty zgrałeś tą mapę ? a czym jeśli można zapytać ja zgrałeś ?

przema72 napisał(a): tylko proszę wytłumacz mi po co ? równie dobrze możesz przestawić wskazówkę obrotomierza o 1 tyś do przodu , będzie lepiej
tak wiec wytłumacz mi sens kręcenia go wyżej ?

Krzyh00 napisał(a):napisalem Ci kiedys w innym temacie
bialy napisał(a):Programatorem PS32
.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości