> ! pomocy w spr technicznych ! <
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

sarek
Forumowicz

> ! pomocy w spr technicznych ! <

przez sarek » 2005-09-30, 20:00

witam
napiszcie jesli wiecie cos niecos co moze mi pomoc w mojej sprawie tzn....

1. czy stozek przed uzyciem (1 montazem) trzeba czyms posmarowac czy cos?

2. czy jest cos takiego jak uszczelka miski olejowej (na logike powinna byc ;) )
i czy ona ma jakies wymiary/standardy...bo chyba warto to wymienic jak juz sie grzebie
costam w tamtych okolicach...

dzieki wszystkim za wszelkie pomocne wpisy i uwagi.
pzdr
..........::::::::::> CRX <::::::::::..........

kejkej
Forumowicz

przez kejkej » 2005-09-30, 20:24

Sa rozne teorie na temat stozkow, sa do nich spraye ktorymi mozna je traktowac przed montazem, ja jezdze na suchym, tyle ze bede go musial niebawem wyczyscic :) Jesli chodzi o miske olejowa to jak najbardziej jest tam uszczelka do ktorej wymiany sam sie zbieram bo mi sie nieco "poci" :nieok:
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2005-09-30, 21:07

spojz sobie na stozek pod swiatlo. zobaczysz mase dziur ktorymi pyl i inny syf sie rpzedostaje, jezeli go spsikasz olejkiem (nie zaduzo by ie skrecic wlokien) syf bedzie sie lepic do filtra a nie przedzierac dalej. co do michy uszczelka jest i tez bede ja wymieniac bo sie poci. koszt w JK auto 35zl masz tu maila j.k.auto@interia.pl pozatym jezeli ci leci to przyjzyj sie dokladniej ktoredy bo mi np leci z filtra dlatego nie kupuje wiecej polskich tylko orginał bo podjazd juz zaplamiony :(