Wiem ze jest takich tematow na Forum ale chcial bym to wszystko zebraz od A do Z w jednym miejscu, dlatego zadam wam kilka pytan. Sadze ze juz przerabialiscie to w swoich maszynkach wiec odpowiedzi beda wlascile.
1. Wiec na poczatek kolektor 4-2-1 srednica wylotu z kol. 2 cale. wystarczy czy szukac kolektora na 2,25 cala? Reszta wydechu bedzie dostosowana do kolektor, jezeli bedzie kolektor 2cale to reszte wydechu bede ciagna rorami 2calowymi a jezeli 2,25 to dalej pojdzie 2,25.
2. Katalizator czy tlumnik przelotowy? Sadze ze lepszy bedzie tlumnik przelotowy wiec w ktorym miejscu go umiescic? Zaraz jak najblizej kolektora czy raczej te silniczki lubia go miec gdzies dalej polozonego?
3. Tlumnik srodkowy jest potrzebny czy lepszym rozwiazaniem bedzie go wyeliminowac i pociagnac rore dorazu od przelotowki do ostatniego tlumnika?
4. No i na konec tlumnik koncowy. Nie wiem jeszcze jaki ale napewno idzie do wymiany, poniewaz obecny jest juz w kiepskim stanie. tez mozecie cos sporobowac doradzic.
No i to by byly wszystkie pytania na temat wydechu.
Dziekuje za uwage i wyrozumialosc poniewaz od niegawna jestem na tym forum

Ja miałem urwany wydech zaraz za kolektorem (odpadła rura która była zamiast katalizatora) i ze względu na hałąs nie jeździłem raczej powyżej 3k rpm. Dwa razy mi się zdarzyło pociągnąć do 7500 rpm i ryk był prze ogromny