wyjazd w gory jednodniowy
Dział klubu CRX Śląsk. Raczej dedykowany dla osób z tamtych okolic ;) czy jakoś tak...

crxmen
Forumowicz

Samochód: WRX-EG-EP

wyjazd w gory jednodniowy

przez crxmen » 2005-09-28, 20:56

witam poniewaz na przyszly tydzien bede w kraju,ale tylko weekend wiec proponuje wszystkim abysmy wyskoczyli w NIEDZIELE .9-tego pazdziernika cala ekipa cerxowa na gore ZAR :) do miedzybrodzia zywieckiego.czym wiecej ludzi tym lepiej.goraco polecam akurat gore zar bo uwielbiam tam jezdzic,do tego na samym szczycie gory jest zbiornik wodny wielkosci 10 boisk pilkarskich bo znajduje sie tam elektrownia ,wjazd na gore prowadzi bardzo stromymi drozkami.elektrownie mozemy oczywiscie zwiedzic czas zwiedzania to ok . poltorej godziny wiec i atrakcje sie znajda.koszt biletu to 15 zl a studenci i uczniowie 8 zl. mam telefon wiec moge zrobic rezerwacje.Ale najlepsze na gorze jest takie miejsce gdzie nastepuje "zalamanie praw fizyki" sa tylko 2 takie miejsca na swiecie!!!!!!!!!!!! :zaskoczony: :zaskoczony: tam samochod jedzie sam pod gorke ,flaszka sie turla do gory ,woda sie leje zamiast na dol to do gory.WIEM CO PISZE ;) jest tak naprawde wiec warto zrobic wycieczke tylko i wylacznie dla tego "odcinka" drogi ,wrazenie jest niesamowite jak auto na wylaczonym silniku jedzie do gory wierzcie mi.trzeba by tylko ustalic jakies miejsce i godzine spotkania w niedziele gdzies w katowicach albo okolicy zeby wszyscy mogli trafic.ja zarezerwuje telefonicznie zwiedzanie elektrowni jak bedzie odpowiednia ilosc chetnych.
prosze tylko o jedno NIE zmienianie terminu bo ja moge niestety tylko w niedziele ale mysle ze niedziela tez jest ok.co wy na to.
I niech kazdy zabierze ze soba flaszke z woda zeby sprawdzic magiczne miejsce.
co wy na to ??????
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300"
Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )

ender2501
Forumowicz

przez ender2501 » 2005-09-28, 22:22

pomysl niezly,ale z tego co wiem , to od jakis 3 lat na gore zar nie da sie wyjechac samochodem, w zamian wybodowali specjalna kolejke szynowa, no i w zwiazku z tym do tego miejsca z 'zalamaniem praw fizyki' trzeba chyba niezly kawalek podejsc, no a wjazd ta kolejka to jest koszt dodatkowy: http://www.pkl.pl/?web=cennik_gora_zar, info podaje coby nikt sie nie rozczarowal, bo ja tam kiedys bylem przez to niezle wkurzony :wrrr:
najpiekniejsza muzyka: b16a2 w 5500-8200 rpm, i to x2 ]:->

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2005-09-28, 22:27

a nam Ewii zalatwila i wjechalismy furami na gore 8)

hudy
Forumowicz

przez hudy » 2005-09-28, 23:01

mam fotki z tamtąd ale chyba większosc ludzi była tam juz , jak cos to dajcie znac to wrzuce je , zresztą miejsce małoważne byle bedzie crx-owa ekipa

Tomecki
Forumowicz

przez Tomecki » 2005-09-29, 09:36

8) niezly pomysl crxmen ja jestem za a na gore zar da sie wjechac tylko bodajze kilometr przed zostawia sie auto i reszte trzeba isc na piechte bo pod zbiornik zeby na gore podjechac to wstawili zakaz.Mozemy zbadac to magiczne miejsce :D :rotfl:

crxmen
Forumowicz

Samochód: WRX-EG-EP

przez crxmen » 2005-09-29, 20:26

autka trzeba zostawic jakies 500 metrow przed szczytem i reszte trzeba dojsc na nogach ale to nie problem.to spoko moze jeszcze ktos bedzie mial ochote na wycieczke.jeszcze poltora tygodnia.
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300"
Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )