Witam czy mógłby mi ktoś przysłać rysunek gdzie znajduje się termostat w hondzie crx d16a9 bo mam problem tego typu że bardzo powoli łapie mi temperatura a jak już złapie i podczas jazdy wrzucę na luz to temperatura spada czasami prawie do zera więc myślę że to on tylko nie wiem gdzie jest dokładnie.
a przy nim czujnik temperatury, jeśli w a9 jest jak w każdej innej hondzie to wchodzi tam dolny gruby wąż z chłodnicy, od razu gdybyś nie wiedział jak się za to zabrać - spuszczasz płyn chłodzący, odpinasz wąż, odpinasz wtyczkę czujnika temperatury, odkręcasz dwie śrubeczki 10mm i masz termostat w ręce. WAŻNE żeby nowy termostat włożyć pinem do góry, taki mały dzyndzelek na obudowie, ma być pionowo do góry i reszta w odwrotnej kolejności - wkładasz termostat w kanalik, zamykasz obudowę i zakręcasz dwie śrubki.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project