Witam, własnie mam podobny problem jak kolega Groszek.
wali jak nie wiem co. a zaczeło się od długiej prostej i CTR obok, teraz mniej wiecej wyglada to tak na zimnym silniku
potrzeba mnie tez porady
mam takie cos jak na filmiku tylko ciszej nie slychac az tak ale tylko na zimnym silniku !! jak pochodzi 15-30 sek ten dzwiek ustaje jak silniczek sie rozgrzeje pracuje jak zegarek czy to moze zawory w prowadnicach tak slychac ??
Naprawy i Tuning Hond 4,5 i 6 gen
Kraków
tel. 606365198
guciow, RACZEJ masz pęknietą szpilke przy głowicy (od kolektora) i dmucha powietrzem, miałem takie samo zjawisko i myslałem ze to coś nie tak z silnikiem potem okazało sie ze mi uszczelke wydmuchało ;P no i teraz jest pieknie sprawdz kolektor wydechowy i jego uszczelke bo on naprawde takie dzwieki wydawal jak panewka.
[ Dodano: 2009-03-21, 21:40 ] Rado, ale powiem ci szczerze że lepiej szukaj dobrego dołu bo niewiem czy to juz da sie szlifować ;/
Skoro tak wali to juz przegięcie tam jest w bloku.
nagaram jutro ale to nie wtryski identyczny odglos jak panewka tylko ze ustaje ...
a z panewka to im cieplejszy silnik tym bardziej "klepie"
ale zeby wydech tak dawalo moze.. a jak sie rozgrzeje to materialy sie rozszerzaja i nie dmucha jest to logiczne i pocieszajace :]
co do szlifowania walu to max 0.5 mm (2 szlif) poniewaz waly w hondach sa utwardzane powierzchniowo 1mm a czasem moze byc mnie i przy szlifie "trzecim" 0,75 moze byc juz miekko i bedzie cala operacja w -e
Naprawy i Tuning Hond 4,5 i 6 gen
Kraków
tel. 606365198
ホンダ コンチェルト
bmk1607
przez bmk1607 » 2009-03-21, 23:44
ja mam to samo u siebie, najczesciej rano, jak jest najzimniejszy. Jak odpalam to przez pierwsze 30 sek pukanie w silniku, potem zanika. Na cieplym silniku nic nie puka. Mechanik mi powiedział ze to zaworek moze pukac.
wyregulowane sa przynajmniej u mnie wrzucam filmik slychac przez pierwsze 5 sek ostro slychac pozniej mniej dla porownania moge nagrac jak sie nagrzeje ale prawie nie slychac wtedy