wieksza przepustnica D16Z5

Damian84
Forumowicz

wieksza przepustnica D16Z5

przez Damian84 » 2009-03-19, 09:10

witam. mam nadzieje ze nie pomyliłem działów- jak tak to przepraszam i prosze o przeniesienie.
ianowicie czytałem troszke forum i naszła mnie rozkmina nad tematem przepustnicy w D16z5... od czego bedzie idealnie pasowac a bedzie ciut wieksza?? na ta chwile mam dwa pomysły : B16 oraz preluda 2.0 ... tylko czy ktos taki swap robił i czy pasuje czy trzeba rzezbic? no i sprawa kostki i kabelkologi... bede wdzieczny za odpowiedz i nasycenie mojej głowki wiedza :D ;) :poklony:

pozdrawiam

bialy
Forumowicz

przez bialy » 2009-03-19, 09:22

na kolektor z DOHC ZC nie na łożysz, przepustnicy ani z B serii ani z H serii, nawet z D SOHC. było o tym kilka razy pisane.
Są dwa wyjścia, pierwsze kupujesz adapter dzięki któremu będziesz mógł zainstalować nowy kolektor, a na nim przepustnice z B,H serii, lub dajesz do rozwiercenia swoją aktualną przepustnice (qowax wykonuje takie usługi), tu nasuwa się następne ograniczenie gdyż seryjny kolektor można rozwiercić max około 62mm więcej nie ma sensu, idąc teorią mędrców zza wielkiej wody w takim wypadku przepustnica powinna mieć około 60mm, gdyż tamci uważają, że powinien być próg między przepustnicą, a kolektorem około 2 mm.

edit: i jeszcze jedno sama wymiana przepustnicy nic nie daje :P
Szukasz dobrego biura rachunkowego ? Zapraszam http://annabielawska.pl Najlepsze Biuro Rachunkowe w mieście Olecko i regionie.