Skrzynia Z BR daje duzo potezniejszy bas od skrzyni zamknietej...
W1c10 powiedz tylko jaki masz mocny grzejnik do tego glosnika bo ona ma chyba ze 350 RMS jak sie nie myle !
Snyka napisał(a):w1c10 wlasnie o to mi chodzi! nie ma to jak dobrze zagrac komus na kiszkachSkrzynia Z BR daje duzo potezniejszy bas od skrzyni zamknietej...
W1c10 powiedz tylko jaki masz mocny grzejnik do tego glosnika bo ona ma chyba ze 350 RMS jak sie nie myle !
Ale planujac go tak planowalem, zeby pasowal i do auta i do domu
W domu mam wzmaka 400 wat rms do suba, zlozonego samemu z gotowych elementow firmy altron
Sciany sie trzesa, sufit "gra" :mrgreen: Bedzie kiedys potrzeby/chec to sie suba wlozy do auta, ale wtedy bede musial poszukac porzadnego wzmacniacza :> Bo tak jak napisales ten glosniczek potrzebuje 350 wat rms/700 max.
Sa mozna powiedziedz szybsze, bas sie nie pogubi, nie zacznie buczec, tak jak to nie ktore "tuby" papierowe robia. Mialem "tube" JBL jakos 600 wat max., mozna ja bylo reka wginac :>W nie ktorych utworach gdzie bas byl szybki bylo slychac tylko buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :>
chciałbym jeszcze pokatować was o jakiś link do programu do obliczania parametrów skrzyni oraz chciałbym zobaczyć dokladny opis (najlepiej ze zdjeciami) jak zbudować skrzynie, bo w linku od w1c10 wyczytalem ze mozna robić z plyt przycinanych ukosnie lub zwyklych, itd. acha, a co ma grubosc plyt do tego wszystkiego? skrzynie najlepiej gąbką wykonczyć? jakiej grubości?

niektore glosniki mimo ze maja taka sama moc roznią sie magnesem: jeden ma taki "chudy" magnes a inny jakis wypasny podwojny itp. rozumiem ze lepiej kupic taki z duzym magnesem?
DŻEJKU napisał(a):acha i jeszcze jednoniektore glosniki mimo ze maja taka sama moc roznią sie magnesem: jeden ma taki "chudy" magnes a inny jakis wypasny podwojny itp. rozumiem ze lepiej kupic taki z duzym magnesem?
dzieki jeszcze raz!! :mrgreen:
Glosniki roznia sie nie tylko magnesem i moca, maja one wiele parametrow ktore cos mowia o glosniku
Dopiero na podstawie tych parametrow(jezeli sa prawdziwe) mozna cos powiedziec o glosniku. Zerknij tutaj:
Oczywiscie nie musi to byc odrazu glosnik o srednicy 30 cm, mniejsze glosniki tez porzadnie pograja i beda szybsze, ze wzgledu na rozmiar glosnika

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość