nie ja mam standard od z5 , mam tylko lekki zamach 3,8kg , w koło nie inwestowałem bo i tak bym nie poczuł różnicy , zbyt mała masa wirująca
jeśli chcesz to dam ci namiar na gościa który takie rzeczy wyważa i ew toczy , ja u niego robiłem lekki zamach , toczył potem wyważał
cena wyważenia to 50zł ale masz pewność że koło jest wyważone lepiej niż w fabryce
zobaczcie to koło zakładałem do celicy 175km , gosciu dysponuje naprawdę poważnymi narzędziami , powycinał wszystko na CNC a na drugim fot widać nawiercenia z wyważania
przema72 po pierwsze nie zaśmiecam forum, po drugie sam o tym zacząłeś pisać, więc tak napisałem, po trzecie to ty zaśmiecasz forum takimi tekstami Pozdro
Dobrze sie jezdzi na lekkim kole bo ja jedno sprzedałem kolesiowi swoje drugie seryjne bo twierdził ze na jego stoczonym to samochód nie osiaga odpowiedniej predkosci na kazdym biegu. Przema72 masz tak samo? Mi w 126 lekkie kółko sporo dało ale to nie CRX. Mam okazje kupic od ZC1 ale ma srednice 0.5 cm wieksza i mogo byc wtedy problemy z ładowaniem czy nie?
a z jakich silnikow podejdzie kolo pasowe do z5?? kazda d-seria bedzie pasowac?
jesli zaloze np pd zc1 to juz nie trzeba wywazac??-bo ono jest wywazone fabrycznie?