Stary weź to wszystko rozbierz to będziesz wiedział.
Ja u siebie od roku mam, że przy pokonywaniu zakrętów w lewo (szybkich i ostrych) to mi nie styka coś i zapala się światełko w środku.
Tak mnie to WK.. , że mam wyłączone podświetlenie wnętrza i sprawe olałem.
Tak z ciekawości to usiądz sobie na foteluy pasażera i oprzyj nogę o drzwi i zobacz czy się zapali, bo u mnie coś takiego funkcjonuje i jest to na bank sprawa tej czujki w drzwiach.
Wczoraj niestety kontrolka się zapaliła na stałe i już nie chce zgasnać. Drzwi się trzymają sztywno. Po otwarciu ich jak ruszam tym suwakiem, to niestety nie ma żadnej reakcji. Rozbierałem już to, ale tam dochodzi jeden kabelek i w słupku można wypatrzyć drugi, ucięty. I teraz w głowę zachodzę, po co ten drugi :?:
robi ci sie zwarcie moze jak kombinowali ci przy alarmie to ktos z nie wiedzy ucioł jeden kabelek , a na dodatek wszysko ci chyba podpieli pod tylną klape , masz tyle dobrze bo jak mam otwarte drzwi i wyłączoną stacyjke to piszczy mi taki śmieszny sygnał ( co poniektórzy wiedzą jake to jest wkur) moze czasem jednak warto podjechac do elektryka ale najlepiej znajomego by cie nie próbował naciągnąc
witam . do tego suwaka wchodzi jeden kabelek przewaznie zielony , jeszcze pod nie go masz na pewno podpiety alarm , . musisz ten suwak troche podgiąć lub przesunąć do siebie stojąc przed drzwiami . i bedzie ok