trzeba włożyć sporo kasy aby osiągnąć 200+KM
arturro385 napisał(a):[ Dodano: 2009-01-02, 16:34 ]Ptasior napisał(a):Nie wspominając już o skrzyni która w C4 jest "lekko" z dupy.
Zgadza sie ale jeden + szpera
Ptasior napisał(a):Blok ten sam, ale inny wał, korby, tłoki, głowica, zawory ssące, wałki oczywiście, komputer... Nie wspominając już o skrzyni która w C4 jest "lekko" z dupy.
Skrzynia w c4 właśnie dobra do CRXa, dłuższa, ale samochód lżejszy, a trakcję i tak nie łatwo znaleść na pierwszych 3 biegach przy około 190km z c4 (nie jechałem, tak słyszałem/czytałem).h8r napisał(a):skrzynia w c4 właśnie dobra do CRXa, dłuższa, ale samochód lżejszy, a trakcję i tak nie łatwo znaleźć na pierwszych 3 biegach przy około 190km z c4 (nie jechałem, tak słyszałem/czytałem).
Ptasior napisał(a):h8r napisał(a):skrzynia w c4 właśnie dobra do CRXa, dłuższa, ale samochód lżejszy, a trakcję i tak nie łatwo znaleźć na pierwszych 3 biegach przy około 190km z c4 (nie jechałem, tak słyszałem/czytałem).
W B18C4 jadąc na 1-ce do czerwonego pola (8200rpm) wrzucając dwójkę wypada się vtec-a (który jest od 5800)... żeby ta skrzynia była dobra trzeba dać inne przełożenia na niskich biegach (np z B16).
Mibars napisał(a):Widze, że swap to droższa impreza, niż zakładałem (i wcale nie aż taka różowa, jeśli chodzi o dostępność wspomnianych przeze mnie silników).
Jak to jest ze skrzyniami do B-serii - nie są one wymienne?
Poza tym - ja cały czas zakładałem przekładkę BEZ zmiany skrzyni.
Ptasior napisał(a):W B18C4 jadąc na 1-ce do czerwonego pola (8200rpm) wrzucając dwójkę wypada się vtec-a (który jest od 5800)... żeby ta skrzynia była dobra trzeba dać inne przełożenia na niskich biegach (np z B16).

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości