Gdzie cos takiego dostać i czy jest problem z montazem.
Co jest jeszcze potrzebne aby cieszyc sie z tego doładowania.

. Nie lepiej swapować na coś rozwojowego, a nie męczyć stare biedne z5 ?extass-81 napisał(a):Ja myslałem ze to wyjdzie taniej niz zestaw do soft turbo jesli sie kupi uzywke
M!R@S napisał(a):ja tego eatona kupuje w sobote z całym osprzetem
wystrojony komp
wtryski 370
orurowanie
intercooler od suzuki vitara
eaton (nowy)
przelot z kwasiaka itd za 4kafelki i nadal sie zastanawiam czy warto czy lepiej turbosprężarke, któe lepsze ?
czy za tydzień będzie nitro z kolei? bo już nie wiem w co wierzyć
czyżby się gdzies pojawiło ogłoszenie carlose'a, o którego aucie pisałem wyżej? są zwolennicy i przeciwnicy i jednego i drugiego rozwiązania, trzeba sobie samemu przekalkulować co i jak, kompresor tak samo jak turbo może się wysrać i narobić problemów (patrz g60 volkswagena - właściwie nie kupisz corrado żeby nie był do wymiany lub nie padł w najbliższym czasie, podobnie z g30 z polo), ja z jakiejś bliżej nieokreślonej przyczyny wolę turbo, kup takiego jrsc i niech się sypnie, kto to naprawi i skąd weźmiesz części? wszystko trzeba sprowadzać, mało kto to ogarnia, z kolei w zasadzie nie ma przy tym turbodziury bo pompuje cały czas, ma inną charakterystykę od turbiny, poszukaj i poczytaj trochę w necie to się dowiesz wszystkiego h8r napisał(a):Wybaczcie niewiedzę, ale kompresor też potrzebuje intercoolera... ja myślałem, że kompresory chodzą bez chłodzenia...
reszta rozwiązań home made z reguły taki zawiera ale to nie konieczność, na dobrą sprawę przy soft turbo też nie wszyscy montują IC, wszystko po to żeby zmaksymalizować efekt ale to nie jest niezbędny warunek do funkcjonowania całościUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości