wiem ze bylo juz o tym kilka tematow ale mam pytanie.chce zrobic konkretny wydech w mojej D16z5 i mam pytanie.jak??kolektor na razie zostawie stary bo nie mam kasy na nowy.co zrobic aby poprawic moc.slyszalem ze sie wycina kata i sie robi przelotowy i do tego jakis koncowy tlumik.czy cos jeszcze sie robi???
przede wszystkim musisz lekko zwiekszyc srednice wydechu.
moja rada : kupno gotowego wydechu Supersprinta. oczywiscie zarcik maly w tym momencie bo piszesz ze nei masz kaski. ale naprawde warto!!
pozdr i powodzenia w budowie wydechu
(uwazaj zeby Ci uszy nie odpadly i czaszka nie pekla od czestotliwosci basu!!)
Albo rybka albo pipka. Nie ma taniego tuningu.Za mala kaskwe mozna sobie nalepke zrobic. jezeli maja byc wyniki to trzeba inwestowac. Lepiej juz poczekac i nie wydawac na turbo tlumiki i uzbierac na cos konkretnego. A roznice czuc :twisted:
Majlo napisał(a):600zl to co tam zrobiles?? byles na chamowni??
od kolektora 55mm, tlumik srodkowy przelotowy i koncowy przelotowy. Nic wiecej. Na hamowni nie bylem bo nie mam gdzie. Ale mam odcinek testowy i lece na koncu o jakies 5-10 km/h szybciej.
ja za 600zł będę miał rurkę 5cm średnicy z kwasówki giętą z jednego elementu + tłumik środkowy przelotowy również z kwasówki (bez tłumika końcowego) a końcowy mam m-tech to by razem wyszło ok.1000zł
miałem pisac nowy post ale dopisze tutaj do vti musze miec korektor taki jak do integry???
i jak myslicie srednica 2.5 nie bedzie zaduza???na koniec 2 muganki!! :oops: