Problem z silnikiem jak się rozgrzeje

maniek1
Forumowicz

Problem z silnikiem jak się rozgrzeje

przez maniek1 » 2008-11-13, 19:03

Witam mam taki problem ze kiedy ruszam rano wszystko jest ok. jak jest zimny silnik a kiedy już prawie dochodzi do swojej optymalnej temperatury zaczyna szarpać tak jak by czegoś nie dostawał nie wiem czy to problem z układem paliwowym czy z układem zapłonu. Proszę o jakąś podpowiedz bo nie wiem co mam robić bo aktualnie jestem w Holandii i musze zrobić 1000km i nie wiem czy crx da rade :(

MaciusCrx
Forumowicz

przez MaciusCrx » 2008-11-13, 21:00

Siema a robiłes cos przy kablach?? zmieniałes swiece czy cos??.... Bo ja miałem taki przypadek przy mojej, ktos sobie jaja zrobił i przełozył mi kabel 1 cylindra na 2 gi i na odwrut i wł mialem taki objaw ;) i tydzien sie z tym pieprzyłem az dopiero sie skapnołem sam przekładając kable :ok:
Reanimacja starego ED9
http://pl.youtube.com/watch?v=ILJU89__-cw .... www.ms-auto.pl <<<wulkanizacja polerowanie sprzatanie aut lakiernictwo blacharstwo mechanika

maniek1
Forumowicz

przez maniek1 » 2008-11-13, 21:39

No do póki to się nie działo nic nie robiłem dopiero po kombinowałem wyczyściłem kopułkę , wymieniłem świece niestety kable nie bo okazały się za długie fajki ( brat mi dowiózł takie z Polski ) wiec teraz nie wiem czy to kable . a może jest jakiś inny sposób sprawdzić czy kable są dobre?

vit

przez vit » 2008-11-23, 18:55

maniek1 napisał(a): a może jest jakiś inny sposób sprawdzić czy kable są dobre?

mozesz sprawdzicw b prosty sposób to tak jak juz silnik bedzie pracował zciągnij po kolei kable ze świec i albo usłyszysz nie równą prace (cylinder przestanie pracowac ) albo nie bo juz w momencie odpalenia nie pracował i jeszcze jak zdejmiesz fajki bedzie sie pojawiac przeskok iskry dobrze słyszalny oczywiscie przy dobrym kablu