pytanko do tych co montowali dodatkowe zegary i podkładkę pod filtr oleju w którą wkręcamy czujniki ,i pytanko jak zamontować tę podkładkę ?tak by otwory były na górze czy na dole ????czy nie ma to raczej żadnego znaczenia ?????
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
ja mam na dole bo mi bylo wygodniej pozniej kabelki podpinac. oprocz tego jesli chodzi o sam montaz to nie wiem jak u Ciebie ale ja dopoki wkrecalem czujniki na sucho nie wkrecaly sie do konca, podkladka zgrzypiala i ogolnie sprawiala wrazenie, jakby zaraz miala peknac, pozniej oczywiscie olej lal sie wszystkimi otworami, dopiero jak je wykrecilem i wkrecilem drugi raz weszly dobrze i trzymają do dzisiaj, nic się nie dzieje tak, że sobie od razu zwilż te gwinty olejem delikatnie, to sa stozki wiec sie same uszczelnia ale zeby tylko mialy jak wejsc do konca
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project