mialem to samo nie majac wody . tzn zalalem chlodnice pod sam korek i do zbiorniczka tez tylko nie wpadlem na to ze wode nie siedzi tylko w chodnicy i zbiorniczku no i jak odpalilem i pojezdzilem zassal wode i mial niedosyt.Trzymal kolo 3tys obr.kapnalem sie ze malo wody jak wlasnie weze sciskalem i byly po prostu miekkie i zadziwiajaco chłodne.zaczekalem az maszyna ostygla dolalem wody i od 3 miesiecy jest spokoj.Wiem ze banał ale zdarza sie
podepne sie do tego tematu mam civica z silnikiem D16A9 zrobilem remont i odpalilem od strzala wszystko ok ssanie bylo ponad 2400 ale tak bylo tez przed remontem (wiem za wysoko) alee gdy na drugi dzien przyszedlem do autka odpalam jade nagrzalo sie i stalem na swiatlach stoje stoje i nagle silnik wskoczyl na 1500obr i nie chce spasc jak dodam gazu i poszcze to obroty spadaja na 800 i natychmiast sie odbijaja na 1500 i znow to samo
wyczyscilem krokowy
resetlem kompa
sprawdzilem wezyki podcisnienia (odpinalem je obroty rosly dziurke zatykalem palcem i spadaly ale do 1500) od wspomagania hamulca tez sprawdzilem
szczelnosc dolotu tez jest ok
rozrzad raczej tez ok bo dzien wczesniej chodzilo normalnie
a teraz jeszcze ciekawostki
odpinam krokowy (tzn wtyczke) i silnik nie reaguje dopiero jak dodam gaz do faluje i nie chce sie wkrecac ale obroty bez gazy i wtyczki 1500
odpinam czujnik temp obroty wzrastaja do okolo 1800
odpinam map sensor to albo gasnie albo faluje szrpie itp itd
jesli jade i zciagne noge z gazu to zwalnia spadnie ponizej 1300 i nagle tak jak by mu ktos dal gazu i wzrasta znow na 1500 i jedzie bez gazu (wiadomo ze na 5 bidu juz bez gazu ma problem jechac)
problem jest taki ze uszczelka jest nowa bo silnik jest po remoncie aleeee moze podczas remontu cos zasyfilo rurki i terz zatkalo mozesz mi powiedziec ktore rurki trzeba przeczyscic
[ Dodano: 2008-06-05, 19:18 ] wymienilem czujnik temperatury nic to nie dalo:/
[ Dodano: 2008-06-09, 18:15 ] pmoze jeszcze ktos??