Plastiki wewnątrz fury!!!!
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

turbo1984
Forumowicz

Plastiki wewnątrz fury!!!!

przez turbo1984 » 2005-08-08, 22:45

Planuje troche przeróbek wewnątrz mojej niuni. Miedzy innymi chcialbym troche odrestaurować plastiki deski rozdzielczej- głownie chodzi mi o te wokół radia. Zalezy mi na zmainie koloru tylko nie wiem czym to zrobić by nie wyglądało to na festyniarską grzmototechnike domowej roboty. Maskownice głosników i to wgłebienia na boczkach mam pokryte czerwonym filcem i chciałem w tym samym kolorze porobić wstawki na kokpicie. Prosze o rady i jakeis sprawdzone pomysly i materiały (farby). dzieki z góry
Japonia- kraj kwitnącej wiśni; Polska- kraj kwitnącej lipy ...

ENDRYU29
Forumowicz

przez ENDRYU29 » 2005-08-09, 01:46

witaj masz niezłą furke,
a zastanawiasz sie nad malo istotnymi rzeczami,
honda zrobiła całe autko zarąbiscie dobrze a chcesz zrobic choinke. to trza było sobie kupic 126p i sie bawic. jak juz cos robi to konkretnie, a nie psuc fajnej niuni jak to niekiedy na allegroczasem widac(i wszyscy płaczą na forum, nie zebym był przeciw bo każdy ma swój gust i każdy ci tu to powie ale jak sie ma taką furke to sie bagna nie robi(czytałem kilka postów twoich) jak cos robic to dobrze a nie półsrodkami.

ale twoje autko, twoje życie i twój gust.
Każdy wie jak sobie zrobić dobrze
Adrenalina Uzależnia

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2005-08-09, 07:05

jak chcesz zrobic zeby bylo lewpiej od pierwowzoru to tylko skora lub Flock...troche smaku i bedzie ok

turbo1984
Forumowicz

przez turbo1984 » 2005-08-09, 19:33

ENDRYU29 nie wiem czy dokladnie przeczytałes mojego pierwszego posta ale podkreśliłem ze nie chce by wygladało to na domowej roboty grzmototechnike. Wg mnie cała fascynacja tuningiem polega (oprócz poprawiania osiagów) przerabianiu fury na wlasny styl i gust i im wiecej własnych (nie sciągnietych ale i zarazem ciekawych) pomysłów tym wieksza satysfakcja własciciela i nie ważne czy to jest wnętrze czy karoseria. Z Twojego podejscia wywnioskowalem ze nie bedzie ci sie podobać jakakolwiek przeróbka. Jeszce raz pisze ze nie chce tego robić farbkami do malowania modeli samolotów. Jak kupilem samochód, te czerwone wstawki, o ktorych pisalem juz byly i wyglada to rewelacyjnie w porownianiu z oryginalem i wlasnie to samo chce kontynułować. Synka mozesz mi przyblizyc to to jest ten folk bo na tym samym forum bylo cos o tym ale ogladnąlęm sobie te fotki CRX promotora i nie dostrzeglem tam nic zachwycającego. Moze nie patrzyłem na to co trzeba :D Skóre albo welur bede kladł na siedzienia ale jeszce nie teraz. A co powiecie na karbonowa folie na tej płaskiej ramce nad radiem, otaczajacej nawiewy itp?

ENDRYU29
Forumowicz

przez ENDRYU29 » 2005-08-09, 20:24

No tak jakos odebrałem tego posta, wiec zwracam honor i czekam na wyniki twoich prac.
A na fotkach crx promotor to cała deaska jest zrobiona folkiem (jakos tak to sie nazywa)
Całkiem ciekawie to wyglada, chciałbym to zobaczyc na real.

tu masz galeria/details.php?image_id=13511
Adrenalina Uzależnia

turbo1984
Forumowicz

przez turbo1984 » 2005-08-09, 20:58

Jeżeli chodzi o to miejsce gdzie powinno byc radio to fajnie to nawet wyglada pod warunkiem ze po przyjżeniu sie nie widać np: na krawędziach postrzepien po wycinaniu. Wiec tak jak mówisz trzebaby bylo to zobaczyc na zywo. Ale juz na drzwiach wyglada to ne za dobrze. Mam jeszcze 1,5 tyg do urlopu podczas ktorego jade na dzialke i bede dzialać wiec mam jescze kapke czasu do zastanowienia i zrobienia ewentualnego zakupu materialów. jak bede miał chwilke to wysle Ci fotki tych wstawek czerwonych. Pozdrówki