Witam.
Mam takie pytanko czy montując rezonator w miejsce kata (obecnie mam wstawiona rurke) wyciszy mi sie troszke wydech. Mam tez bardzo metaliczny odgłos koło 2500 obr/min i wolałbym aby był bardziej basowy lub zlikwidowac to brzeczenie. Jezdze bez wkładki na tłumiku WM Sport (Carbon) środkowy mam zostawiony. Czy rezonator cos zmieni?
U Merfiego to wiem ale czy to zmieni mi dzwiek wydechu zeby nie było słychac tego brzęczenia i przy okazji troszke wyciszy. Z katem mi nic nie brzeczało ale go sprzedałem a i tak chciałem go wywalic bo zmulał mi tylko silnik.
Przeciez ten rezonator w srodku nawet nie wygląda jak strumienica.
Ja jezdze, ale zmienilem caly uklad wydechowy wiec ci nie powiem czy cos sie zmienilo.
Ja mam zmieniony kolektor 4-2-1, srodkowy zostawiony, rorka zamiast kata, koncowy WM Sport i chce mięc nie taki brzeczacy dzwiek jak mam przy 2500obr/min.
[ Dodano: 2008-04-26, 14:04 ] Koniu jaki masz koncowy wydech.
Mój jest przelotowy i daje ładnie po uszach a z wkładka to żle to wygląda i jest za cichy. Ale bardziej od tego zalezy mi na wyeliminowaniy tego brzeczenia. Ma ktoś zamontowany ten rezonator. A o tej firmie nie słyszałem -Tenrai
Nie wiem czy sie tego pozbędziesz...mi tam nie przeszkadza ten dzwiek. Przynajmniej mam motywacje zeby krecic zawsze powyzej 3 tys. jak chcesz miec bardziej basowy dzwiek to nie wiem czy to mozliwe do uzyskania na przelocie. Chyba ze sie myle to prosze o poprawienie.
Do piękna trzeba dojrzeć...niektóre rzeczy piękniejsze być nie moga - CRX
ja mam obecnie zamontowany jakis uniwersalny tlumiczek i mam kata. Tez mnie wku... ten metaliczny dzwiek od jakos 2do3 tysi, bo zawsze mysle ze mi silnik sie zdupcyl Pozniej przy 5 lub 6 znowu lekko metaliczny. Zrob dziurke w wydechu
Chcę się pozbyć głównie tego brzęczenia, i lekko wyciszyć też by się przydało.
Powyżej 3 - 3,5 tys. to ustępuje, ale przy spokojnej jeździe to mnie denerwuje.
Jeżeli rezonator mi to zlikwiduje, to go kupię...
[ Dodano: 2008-04-26, 20:41 ] Ile kosztuje ten Tenrai