Spadek mocy

bvw08
Forumowicz

przez bvw08 » 2008-04-21, 12:46

chyba w bloku nic sie nie stało? bo na napinaczu nie powinno być bicia bo w każdej chwili szlak może trafić cały rozrzad. Zostaje tylko swap b16a1 :zaskoczony:

rydz.BDG
Forumowicz

przez rydz.BDG » 2009-04-08, 21:39

Witam podepnę swój temat tutaj ze względu na to, ze pierwotnie była mowa w temacie o przedmuchu w ukl. wydechowym. Otóż ja mam podobny problem. 'dmucha' mi w miejscu łączenia kolektora z dalsza częscią układu (4-2-1) czyli tam gdzie z ''czterech robi sie dwa''. W opisanym miejscu jest uszczelka, czyli w tym momencie jest na pewno do wymiany.
Teraz pytanie czy dostane taką na wymiar? czy bede musiał ją docinać na wzór starej? I jeszcze jedna sprawa odnośnie szpilek, które mocują obie częsci układu ze sobą. Jedna z nich ma zniszczony gwint.

Jak sie z tym uporać? Szukać takiej szpilki czy rozwiercić i skręcić wszystko normalna(wymiarową) śruba? Odnośnie auta to chodzi o solke d16z6.

Jeszcze pytanie jak najlepiej byłoby to napracić?
Czy bede musiał odkręcić kolektor od bloku silnika? Jeśli tak to pewnie tą uszczelkę też bede musiał wymienić?

Dzięki za wszelkie wskazówki :poklony: :poklony:
...być może jadę czasem zawile, kolekcjonuję miłość, pekiel i chwile...

Poprzednia strona