Jeżeli auto jest zimne i hamuję kilka razy to jest ok. Po około 5 mocniejszych hamowaniach, hamulce zaczynają piszczeć. Dodam, że mam tarcze brembo , klocki EBC. Mechanik powiedział, że nic nie zrobię - taka struktura klocka i będzie ciągle piszczał. Czy to prawda? Zostaje mi dojechanie tych klocków do końca i wtedy pomyśleć nad czymś innym? Druga sprawa, jak już się tak wszystko rozgrzeje to: gdy wyhamuję do 0 i startuje to tak jakby co obrót słychać pisk. Powyżej 50km/h pisk zanika i jak przyhamuje silnikiem wszystko jest ok - nie piszczy. Ogólnie sprawa wygląda tak: hamuje - piszczy, po wyhamowaniu do 0, przy starcie (umownie co obrót koła) piszczy do około 40-50km/h. Co może być przyczyną? Dodam, że tarcze + klocki mają przejechane około 4 tys KM. Piszczały od początku - tylko jak kupowałem auto to podobno "klocki się docierały" - niestety piszczenie nie ustąpiło.
Why do U drink and drive? When U can smoke and fly.
Moze tez byc tak ze ktos te klocki po montazu od razu meczyl bez przekulania na nich troche zeby sie dotarly i je przygrzal, w takim wypadku rzeczywiscie juz do konca beda Ci piszczec
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
zalezy w jakim stanie ten tloczek bedzie, poczytaj na forum, bylo duzo tematow o tym
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project