Vitam na 99% jest dostepny bo jest wymienny !! ma akurat takie wahacze założone u mnie
ostatnio na allegro był do sprzedania za 27 zł a tu jest link do katalogu Firmy która to sprzedaje :
Stronka ! nr: z-3617
to gdzie radzicie kupować??
wiadomo serwis najlepszy i najdroższy
a ja potrzebuję gumy drążków reakcyjnych,końcówki drążków kierowniczych-gdzie kupić żebym nie wyrzucił kasy w błoto?!
jak znacie ceny to bym prosił odrazu
pozdro
Jeśli masz mało rzeczy do kupna to polecam serwis. Jeśli natomiast szykujesz się na wymianę kilku elementów a doskwiera ci brak kasy to kup zamienniki ale jakiejś lepszej firmy . Ja teraz jeżdze na zawieszeniu z firmy optimal i narazie jest ok.
No i należy się małe podsumowanko waszych wypowiedzi w tej kwesti...a więc poprawiam tych,którzy twierdzą że sworzeń jest dostępny tylko z wahaczem,otóż NIE! Jest częscią wymienną i można go kupić bez większych problemów.Jednym z producentów jest FORTUNA LINE i w hurtowni zapłaciłem 48zł za szt. i tu podziękowania dla Jimmy-ego.Stronka Którą podałeś mówi wszystko.W sklepie mieli po 70zł za szt.ale innego producenta,nie pamiętam jakiego ale napewno nie JC.Nie pytajcie w serwisie bo powiedzą że są dostępne tylko z wahaczem w cenie 663zł za szt.!!! POZDRAWIAM
Dokladnie tak jak mowisz kriss, 48zl, tyle samo placilem, wiec wymienilem gorne i dolne oraz koncowki kierownicze
Jednak rodzi sie pytanie na ile wywalone jest miejsce na sworzen we wahaczu po starym co sie obijal po katach? Niech nikt nie probije ci przyspawac nowy sworzen do wahacza aby nie mial luzow
Co do silentblokow to do wahaczy kosztuja okolo( 80zl ) i jest ich 10 sztuk, sa jednak jeszcze te mniejsze ( 35zl )przy drazkach kierowniczych ( 55zl ) i stabilizatorach, w sumie jakies 22 sztuki na dole plus chyba 6 na gorze zawiechy
Jest jeszcze jeden problemik, sruby skrecajace to wszystko upierniczaja sie jak maslo
Polecam jak ktos ma mozliwosc i finanse, przy takiej rozbiorce zawiechy zalozyc rozporki ( 500zl ) no i oczywiscie calosc dac do geometri, kolejne 100-120 zl
Moga trafic sie jeszcze niespodzianki, jak np u mnie : pekniete obie tylne sprezyny ( jak ja kocham dziury w poznaniu ) ale jak ktos lubi twardo to musi cierpiec ( portwel )
Nawiasem mowiac, kupie jakies twardziutkie sprezynki na tyl bo amorki zamecze tak juz mam niziutko
pozdrawiam
Może i wyobraźnia z wiedzą w konkury chodzą, ale za to obie przegrywają z bezmyślnością
Najlepszy z JC jest ich firmowy filtr oleju. Ma za płytki otwór mocujący i niedolega uszczelką co powoduje wycieki. Przy pełnej piździe na wysokich obrotach jak wystrzelił pewnego dnia mojemu znajomemu olej na wydech to pięknie puścił za soba smugę dymu... No i tak zaoszczędził 20zł... :|
ARG Performance Mechanika, tuning, serwis. Przygotowanie samochodów do sportu i na ulicę.
Pewnie że jak cały sworzeń lata w wahaczu to trzeba wymienić obie części....ale nie zawsze tak jest.Jest jednak jeszcze coś o czym zapomniałem powiedzieć,a co może zapobiec urywaniu się śrub i rozsypywaniu się sworznia po "dwóch miesiącach"NALEŻY GO PRAWIDŁOWO ZAMONTOWAĆ! tj.sworzeń pracuje w jednej płaszczyżnie wiecej a w drugiej mniej.W oryginalnym sworzniu jest nacięcie pod osłoną gumową i należy przy demontażu zwrócić uwage jak ono ma się do wahacza.W tym co kupiłem nacięcie jest na wierzchu na krawędzi i jest odzwierciedleniem znaku w oryginale. POZDRO!
Witam ja zakupiłem nowy sworzeń wahacza górnego i wziąłem się za wymianę wyjąłem wahacz i pojechałem do mechanika, który posiadał prasę. Po kilku nieudanych próbach wymontowania sworznia(mechanik przy tej operacji zdeformował mi cały wahacz ale to pomijam) stwierdził ze to jest nie rozbieralne. Pojechałem do pana Wiesława Staca który również stwierdził ze to jest nie rozbieralne. Czy mozliwe jest żeby sworzeń był obspawany z góry, bo spaw wygląda na orginalny. Stec powiedział mi ze moze mi to jakoś obszlifować, wyprasować stary sworzeń i nowy sbspawać prosze o porade
jezeli miales juz regenerowane to sa niewymienne nie wiem czemu co i jak ale tak jest. jezeli nie byly regenerowane tylko wymieniane to masz wymienne. a co do wymiany to wystarczy mlotek i zdne pracy i inne cudenka. wiem bo sam wymienilem zeby nie bylo ze z palca wysysam
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior