WAŻNE - Prosze o pomoc i odzew jak najwiekszej ilości LUDZI

Czy mam przyjąć reklamację?

Ankieta wygasła 2008-01-15, 21:27
Tak
32
53%
Nie
21
35%
Nie mam zdania
7
12%

Liczba głosów : 60
gabeczka
Forumowicz

przez gabeczka » 2008-01-09, 15:49

Krzyh00 napisał(a):gosc nawet nie skomentowal i sie nie bronil wiec odpowiedz na pytanie kto nawalil sama sie nasuwa. to tak nawiasem mowiac.

jak bys qurwa byl troche bardziej rozgarniety to bys wiedzila ze odpisalem na twoja bzdurna wypowiedz,lecz ktos to potem usunal... ze man byla taka sama sytuacja zwrocilem ci hajs tak jak sie umawialismy tylko TY CWANY CZLOWIEKU chciales zebym ci zwrocil jeszcze za przesylke tak jak walczysz tu z kolega i to ejst dla mnie smieszne z jakiej racji ja mam placic za twoje widzimisie?? raz chcesz bo tanio i super a zaraz nie jednak nie.. ja prezentow niezamierzam ci robic dltego kasa za towar zostala zwrocona lecz za przesylke ktora wyniosla z 12zl zaplaciles sam :dupa: jesli kolega jest na tyle maary to tez nieda sie zrobic w jajo i placic za przesylke .PS tez ogladalem te felg na forum i jak tylko zoabczylem ze jestes nimi zainteresowany to odrazu wiedzialem ze ci sie neispodobaja :rotfl2: :rotfl2: no ale sam bym chcial kupic za 200zl felgi w stanie igla :rotfl: pozdrawiam (co do tych 12 zl czy iles to tak jak mowilem rozliczymy sie na zlocie ;) )

[ Dodano: 2008-01-09, 14:54 ]
"tanie mieso psy jedza..."

Borecky
Forumowicz

...

przez Borecky » 2008-01-09, 16:00

Jesli dopowiadanie słów, których nie było (przyklad o pytaniu sie poprzedniego wlasciciela), czy tez wrecz najezdzaniu na mnie "dziecko" ma dopomoc KUPUJACEMU to ok ... wszystko co mialo byc napisane zostalo...

2 latek nie mam i nie musze co chwila przedstawiac ponownie swojego zdania, racji, ani biezacych refleksji ... itp ...

Do tej pory zdania sa rozrzucone... w sensie roznego rodzaju .

Czekam do zakonczenia tematu jak i ankiety,,, nie mam czasu bby caly czas ślęczeć i patrzec i odpowiadać na kazdy wpis ,,, a nie to mialo na znaczenie.

Pozdrawiam wszystkich i dziekuje za zabranie głosu i oceny sytuacji wzgledem wystepujych opisów w temacie.
:poklony:

:poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony:
za 365 dni minie rok ja nie pije ... ;D

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2008-01-09, 19:33

jak na razie po obejrzeniu filmow jak kreca sie te felgi NIKT nie stanal po twojej stronie, wszyscy stwierdzili ze sa niezgodne z opisem i powinienes zwrocic kase wiec na co czekasz??

rozumiem ze probujesz grac na zwloke bo moze liczysz ze temat ucichnie? tamta ankieta niby czego ma dowodzic, ludzie ktorzy weszli i sobie klikneli z nudow nie czytajac tematu i nie zabrali glosu nawet w temacie, zreszta zanim pokazalem jak wygladaja twoje felgi bylo juz ze 30 glosow wiec wynik ankiety bedzie nic nie warty. teraz dopiero temat jest przedstawiony klarownie do jakiegokolwiek glosowania albo po prostu robimy jawne glosowanie w temacie zeby nie było wałków z jakimis lewymi glosami.

greg 1968
Forumowicz

Samochód: inna HONDA (EJ9)

przez greg 1968 » 2008-01-09, 21:08

krzyh00

Powiem tak:
1. szkoda że nowi nabywcy, najgorzej jeśli CRX-ów ,będą skazani na kupno extra felg przy takim melanżu czyli :rotfl: tanie kupno+ renowacja=bajer z rantem a jaka cena za to 300plnów a może 500plnów !? :diabeleknie:

2. Spotkacie się na letnim zlocie wymienicie się towarem a na zgodę sprzedający postawi litra a ty flaszkę, jak to wypijecie i spojrzycie na towar jeszcze raz to wspólnie wystawicie je na allegro za pińcet bez renowacji :rotfl2:

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2008-01-09, 21:21

Krzyh00- juz na fotkach bylo widać , ze to szrot. Moze faktycznie na aucie nie biły mimo, ze krzywe. Kupowanie czegos tkaiego zawsze jest ryzykowne :/

Sprzedawca też nie dolozył nalezytej starannosci do opisania ich stanu.

Bez wzgledu na to czyja jest wina klientowi przysluguje prawo zwrotu towaru kupionego za posrednictwem internetu. Tylko, ze opłacenie wysylki leży po jego stronie.
Zastanow sie Krzyh00 czy oplaca ci sie odsyłać te felgi i dostać te 200zl czy moze lepiej je opchnac gdzies dalej albo odnowic i sprzedać bez zysku ale tez bez straty

qba_21
Forumowicz

Samochód: CRXEE8

przez qba_21 » 2008-01-09, 21:47

juz dawno nie było afery na forum ;) hehe
jak dla mnie sprawa wygląda nastepujaco.
Borecky musi przyjąc reklamacje, i oddac ta kase za fele, jak nie ma to niech :dupa: narucha
krzyh00 jako kupujący ponosi koszty przesyłki, nigdzie nie było napisane że przesyłka gratis.
Faktem jest że opis Borecky co do felg był lekko naciagniety ale jak ktoś napisał wczesniej dla jednego coś jest w normie dla innego juz nie :nieok:
Problem w tym że koszt przesyłki bedzie niedługo wyższy od towaru :D
Zrobicie jak chcecie, najlepiej sie jakoś dogadac. Jak Boreckymasz klijenta na te fele to niech płaci a paczke wysle krzyh00 do tego nowego nabywcy.

Dogadajcie sie i nie róbcie niepotrzebnego zamieszania ;)
;)
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2008-01-09, 21:54

sory to ze felga jest podrapana nie znaczy ze jest szrotem, a ja dostalem jeszcze takie foty:

Obrazek
Obrazek

tutaj tez wygladaja waszym zdaniem jak szrot? bo moim zdaniem wygladaja ok, a nie sa ok jak pokazalem wiec sie moze nie sugerujcie zdjeciami robionymi telefonem po ciemku !

Dr_ do tego co mowisz z kosztem wysylki to sie zgadze, jezeli ktos cos kupi za posrednictwem netu i po prostu mu sie nie spodoba moze odeslac ma tam jakis czas na to a sprzedajacy ma obowiazek zwrocic pieniadze tyle ze odsylanie jest na koszt kupujacego. ale mowimy o sytuacji kiedy sprzedajacy podchodzi do sprawy uczciwie a nie wysyla krzywe felgi mowiac ze sa proste i mimo tego ze prosilem o ich sprawdzenie, to jest wina sprzedajacego ze nie sprawdzil ich dobrze i czemu mialbym placic 120zl za wysylki spowodowane czyimis bledami?

gabeczka
Forumowicz

przez gabeczka » 2008-01-09, 22:18

lepszy rydz niz nic ;) bedzie zlosliwy i ci niezwroci nic a tak zaplacisz za przesylke i odzyskasz kase za felgi :poklony:

Qzyn
Forumowicz

przez Qzyn » 2008-01-09, 22:30

Ja mam jeszcze jedno wyjscie. Dogadajcie sie tak zebys krzychoo odzyskal np 1/3 ceny felg za ktore zaplaciles a sdla ciebei tez mam rade - skoro jako student dorabiasz sobie takimi rzeczami to poszukaj ludzi ktorzy z ciebie nie zdzieraja. Ja w zyciu nie zaplacilem zaprostowanie felgi wiecej niz 60zl wiec nie szastaj tak hajsem jak chcesz cos dorobic. Dogadajcie sie na zwrot czesci kosztow za towar niezgodny z opisem a ty poszukaj w koncu prostowacza z normalnymi cenami. 150zl to kolega placil za prostowanie alumki ale 20 calowej hehehe. I wtedy i wilk bedzie syty i owca cala. A na zlocie wodeczka na zgode bo nei wierze ze ktos chcial naciagac albo klamac - po prostu kazdy broni swojej racji bo dla was obydwu nawet 200zl to znaczna kasa - rozumiem was doskonale...

nitrox89
Forumowicz

Samochód: Challenger R/T

przez nitrox89 » 2008-01-09, 22:44

Oddajesz na złom. Wysyłasz skan dowody wypłaty kasy do Boreckiego, ten uzupełnia Ci kaske do 200 zt i sprawa załatwiona...
Honda Zbliża - Podaj Dalej :diabelek:

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2008-01-09, 22:46

qzyn - 100zl to minimum w moim miescie i okolicach, moze sie okazac ze bedzie wiecej nawet, no bo watpie czy u was za 60zl ktos wyciagnie felge skrzywiona w 3 miejscach a jeszcze pozostana 2 krzywe :nieok: 1/3 ceny no nie zartuj to mniej niz koszt wysylki w jedna strone... ja na prawde nie widze powodu dla ktorego mialbym byc na tym stratny chociaz złotówkę!

darek AMS
Forumowicz

przez darek AMS » 2008-01-09, 22:53

Cena prostowania felgi aluminiowej u mojego szefa.
15'- 70zł
16'- 80zł
17'- 90zł
i.t.d każdy następny rozmiar o 10zł więcej.
Dodam że jest to profesjonalne prostowanie na maszynie za 30tys.zł ,felga która pęknie jest klientowi oddawana jako złom. Wielu jednak spawa a po spawaniu felga wraca do nas żeby założyć oponę. Zakładam i po napompowaniu w miejscu spawu spier.... powietrze ,jak mnie to wk.... to masakra. Niekiedy klienci spawają wielokrotnie aż przestanie lecieć :szok: NO COMENT
Było FWD EE8 1.6 Vtec
Było RWD S13 1.8 Turbo
Jest RWD E30 335i R6 :)

gabeczka
Forumowicz

przez gabeczka » 2008-01-09, 23:00

Krzyh00 napisał(a):ja na prawde nie widze powodu dla ktorego mialbym byc na tym stratny chociaz złotówkę!

tak samo ty niechcesz byc stratny i ten kto ci je sprzedal tez...

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2008-01-09, 23:03

darek - a jak u was wyglada prostowanie felg ktore sa palniete w paru miejscach? cena nie ulega zmianie?

darek AMS
Forumowicz

przez darek AMS » 2008-01-09, 23:17

Cena jest taka sama nie zależnie od ilości skrzywień ,jeśli felga jest zmasakrowana, w sensie uderzona/przełamana na bazie (okolice środka felgi) lub brakuje jakiegoś kawałka to nie przyjmujemy takiej. Odsyłamy do konkurencji ,tam rzezbią wszystko nie licząc sie z tym że ktoś może sie zabić.
Było FWD EE8 1.6 Vtec
Było RWD S13 1.8 Turbo
Jest RWD E30 335i R6 :)

Poprzednia strona   Następna strona