WAŻNE - Prosze o pomoc i odzew jak najwiekszej ilości LUDZI

Czy mam przyjąć reklamację?

Ankieta wygasła 2008-01-15, 21:27
Tak
32
53%
Nie
21
35%
Nie mam zdania
7
12%

Liczba głosów : 60
Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2008-01-09, 01:32

wiec jak widzicie nawet 200zl nie jest to warte... bo jest warte 100zl wg. "kursu" aluminium na skupie metali kolorowych. nie spodziewac sie rewelacji a dostac cos co sie do niczego nie nadaje to roznica :nieok:

Krychu
Forumowicz

przez Krychu » 2008-01-09, 01:33

sprzedawca powinien przyjac to spowrotem na swoj koszt i oddac kase, a ze kosztowaly 200 i nie nalezalo spodziewac sie cudu nic nie zmienia, cene ustala sprzedawca, byla niska, ale nie bylo napisane, ze sa do dupy...
Jedzie tir, a w środku świr.

wiecznygosc
Forumowicz

przez wiecznygosc » 2008-01-09, 07:52

tak drobny OT
ludzie ( tu niektorzy) , robicie pseudo renowacje takich felg , sprzedajecie je pozniej odpicowane , a pozniej ludzie ni z gruchy ni z pietruchy laduja na drzewach i gina......przyczyna nieznana - jak mozna takie gowno jeszcze ludziom pozniej sprzedawac, przetopic taki zlom w [czlonek meski] a nie wciskac to innym ludziom :nieok:

karolED9
Forumowicz

przez karolED9 » 2008-01-09, 09:32

[quote="Krzyh00"][quote="Sebastian_O"]
chyba w tym momencie widac kto pcha pod góre jak na dloni... "koledzy" BARTECKY i KAROLED9...

Słuchaj to że znam Borecky to jedno a to że nie było czuć żadnych drgań to drugie..
Jestem pewny że podczas jazdy wszystko było ok inaczej nie wypowiadałbym się tylko dlatego że znam Boreckyego...

inny R6
Forumowicz

Re: Cd...

przez inny R6 » 2008-01-09, 10:12

Borecky napisał(a):Krzyh00

wyjdzie dokladnie 254zl, robisz dwie paczki po 16kilo czyli wg cennika poczty 27zl jedna paczka. z opakowaniem tego sie nie ma co pierdzielic, zwiaz sznurkiem i wrzuc do dwoch workow po dwie fele bo one i tak widze wszystkie sa do konkretnej renowacji wiec poczta juz ich bardziej nie skrzywdzi. jak pasi to daj namiar na konto

jesli cos sie wysyla pocztą w workach to znajac poczte/kurierów i ich metody transportu etc to podziwiam za odwage :)

Borecky
Forumowicz

...

przez Borecky » 2008-01-09, 10:32

Krzychu ... sam napisałeś ze po zdjęciach sa one do konkretnej renowacji , spora część tez to po zdjęciach czy samym ogłoszeniu wnioskuje ,,, napisałem to co mi powiedzieli w wulkanizacji ... w sensie sprawdziłem o dotrzymałem umowy co miałem zrobić.

Jak już było wcześniej napisane ... "dla jednego wulkanizatora to złom dla drugiego pojeździ"
Nie branży moto, nie zajmuje sie renowacjami, wiedzales mniej więcej co kupujesz... ja Cie poinformowałem to co wiedziałem, to co usłyszałem w warsztacie. Bicia podczas jazdy tez nie bylo.

Zapytałem się forumowicza "Darka AMS" o pytanie z tej branży jeszcze raz o coś... (gdyż on pracuje w wulkanizacji, czy przy prędkościach w skali od 0-180 możliwe ze na tych felgach - spójrzcie na filmiki dodane przez Krzych00 - nie było żadnego bicia (i to nie jest żadna bajka wiem swoje... )

Dostałem odpowiedz od Darka, ze już p[przy predkosciach 40-50 km/h powinno być coś czuć.

Nie chce mi sie wierzyć aż...., gdyż jestem pewny tego jak było do ostatniego momentu jazdy na nich...

A to ze kasę wydałem i jestem w dołku, sobie raz ze nie wybierałem i każdemu może sie zdarzyć bądź i już zdążyła taka sytuacje.

Chciałeś zarobić i możliwe że poprostu zauważyłeś ze za dużo pracy Cie czeka i ze wyjdziesz na czysto a nie do przodu.

Nie mam zamiaru sie powtarzać co chwila i coś dodatkowego wymyślać...

ps.
Domyslas sie ze przez auto tralalala .. tyle skomentuje... To ze wymieniam plyny ustrojowe, hamulce itp... nie oznacza to raz ze to jest źródłem mojego dołka.
Nie znasz mnie nie wiesz co i jak wiec po co sie zagłębiasz w temat głębiej niż dotyczący reklamacji.

Dla mnie szukasz dziury w ogłoszeniu po top tylko aby odzyskać hajs, naciągnąć mnie na koszty wysyłki ... i żyć sobie dalej ... bo akurat na nich nie zarobisz... - i to przypuszczam jest głównym powodem reklamacji.
za 365 dni minie rok ja nie pije ... ;D

gabeczka
Forumowicz

przez gabeczka » 2008-01-09, 10:43

Krzyh00

robilem z tym czlowkiem interesy i niepolecam kupwalem odemnie blende i kanape za smieszna kase i mu sie niepodobaly :rotfl2: :rotfl2: ciezki czlowiek naprawde za grosze by chcial niewiadomo co :szok: polaszczyles sie na pare groszy i co myslales ze sa nowki?? bylo widac na zdjeciach ze to zlom tzreba bylo niekupowac teraz miej pretesje do siebie a nie szukasz zeby ci oddal za wysylke bo ty masz widzimisie i najpierw chcesz a puznije ci sie odwidzi i juz neichcesz bo brzydkie ZASTANOW SIE NA 2 RAZ ZANIM KUPIJESZ COS ZA TAKIE GROSZE!!! nigdy nic taniego niebylo jeszcze dobre

Bonczek
Moderator

Samochód: ED9 K20

przez Bonczek » 2008-01-09, 11:19

gabeczka napisał(a):nigdy nic taniego niebylo jeszcze dobre

nieprawda - wyborowa albo zoladkowa gorzka mietowa z cola/spritem :D

ProLans
Forumowicz

przez ProLans » 2008-01-09, 12:29

Jak dla mnie to sprawa jest prosta felgi po fotkach wyglądały na dojebane ale tylko wizualnie a o technicznej wadzie wszystkich felg nic nie było powiedziane, dla mnie to zwykłe naciąganie powinien być zwrot kasy nie wiem jak nie masz teraz powinniście porozmawiać ze sobą i ustalić jakieś sensowne rozwiązanie że np w przyszłym miesiącu po wypłacie jemu hajs wrócisz i finito, jak ja nie lubię takiego skurwysyństwa że człowiek jest do tego zdolny by na siłę uprzykrzać komuś życie dla własnego zysku.

koniu
Forumowicz

przez koniu » 2008-01-09, 12:39

gabeczka, a ty byś nie chciał kupić tanio dobrej rzeczy? Jeśli ktoś zapewnia w ogłoszeniu że coś jest takie jak jest a po dostarczeniu okazuje się że jest inaczej no to chyba ktoś jest nie w porządku i na pewno nie jest to osoba kupująca, bo ona wierzy w zapewnienia sprzedawcy !!! Jeśli ktoś coś kupuje to nie dlatego że chce kupić złom tylko chce kupić coś dobrego za nieduże pieniądze. W ogóle nie rozumiem sformułowania czego się spodziewałeś za takie pieniądze. Wy [latwa kobieta] polaczki jebane kombinatorskie, gdzie tylko okazja to szukanie jak tu kogoś wyruchać.
Ciekaw jestem ilu z was uwierzyło w zapewnienia sprzedawcy samochodu że jest bezwypadkowy, igiełka itd. A po dojechaniu do domu okazało się że to trzeba zrobić tamto i wcale nie jest tak kolorowo. I co dobrze się czuliście ?

tomciuherba
Forumowicz

przez tomciuherba » 2008-01-09, 12:49

Dla mnie sprawa również wygląda klarownie...Felgi kwadratowe, a miała być tylko jedna...to nie jest oszustwo??
Borecky, nie ma co się spierać i wciskać kitu porządnym ludziom, Krzysiek walczy tylko o swoje, nie chce więcej od Ciebie.
A przy okazji pisz bardziej logicznie bo czasami sie ciężko czyta Twoje wypowiedzi....

Szumek
Forumowicz

przez Szumek » 2008-01-09, 13:24

Coz.. widac, ze pojęcie dwoch prostych rzeczy, ktore powinny byc zrozumiale dla przecietnego absolwenta szkoly podstawowej:

"stan faktyczny niezgodny z opisem" oraz "stan wizualny a techniczny to 2 rozne rzeczy"

nadal dla niektorych jest nielada wyzwaniem i przerasta ich mozliowsci. Nalezy tylko ubolewac..

bacus0086
Forumowicz

przez bacus0086 » 2008-01-09, 15:02

BORECKY decyzja należy do ciebie :ok: ale z tego co ja tu widze to powstała 3 woja swiatowa! :szok: ja dla swietego spokoju bym przyja reklamacje bo jak tego nie zrobisz to i tak to sie szybko nie zakończy :nieok:

POZDRO :poklony:
ED9 146KM
:diabelek:

The Power Of Dreams - HONDA

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2008-01-09, 15:11

co do gąbeczki - jakby ktos mial watpliwosci jest to czlowiek na ktorego trzeba uwazac tak samo jak na boreckiego, to samo cwaniackie podejscie do tematu, przed wyslaniem mowie jak do dziecka zeby obejrzal z kazdej strony, dokladny opis prosze a dostaje smieci i krzywa gadka ze przeciez czego ja sie spodziewalem. jakby ktos chcial sobie poczytac jak sie robi zakupy u gąbeczki zapraszam do działu FEEDBACK, wszystko ladnie kawal czasu temu opisane, gosc nawet nie skomentowal i sie nie bronil wiec odpowiedz na pytanie kto nawalil sama sie nasuwa. to tak nawiasem mowiac.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

sory ludziska za kolejny moj wywód, jakby nie chodzilo o moja kase to bym olal temat bo nie tocze dyskusji z ludzmi ktorzy albo sa zbyt malo rozgarnieci zeby pojąć kwestie o ktore tutaj sie rozchodzi, albo po prostu w obliczu miazdzacych dowodow nie chcac oddac pieniedzy pisza BZDURY.

po pierwsze przypomne treść ogłoszenia:

Sprzedam Felgi na których kupiłem ceerke...
Jedna felga kwalifikuje sie do naprostowania - koszt 60-70 zł, reszta cała

co z tego wynika? ze dostaje jedna felge do prostowania, na zdjeciu widac wykrzywienie tej felgi, ocenilem ze nie jest to duze uderzenie, obejdzie sie bez spawania itd. prostowanie jakies 100zl i to sie jeszcze oplaca robic. napisales panie BORECKY ze reszta jest CAŁA? wiec co ty piszesz w ogole o SPODZIEWANIU sie czegos? to jest k**** mać handel czy totolotek zeby sie czegos spodziewac?? no i skoro mowisze ze dajesz glowe ze byly proste wszystkie poza jedna to czemu piszesz ze moglem sie spodziewac ze beda wszystkie krzywe bo cena byla niska?? NONSENS albo WAŁ. inaczej sie nie da skwitowac tego.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

po drugie, cytujesz moje wypowiedzi wyrwane z kontekstu i co chcesz w ten sposob wskurac?

co do tego ze napisalem ze mozesz je wyslac byle jak bo poczta ich nie uszkodzi moga byc nawet w workach zaklejone. PRAWDA! poczta mogla je conajwyzej porysowac a to nie stanowi problemu bo widzialem ze wszystkie sa poobdzierane. rzucisz taka felgą o ściane i jej nie skrzywisz jakbys mial watpliwosci, wiec po cholere cytujesz takie bzdury? jak sie znasz na felgach tylko na telefonach to po co glos zabierasz? ja jak sie nie znam to sie nie wypowiadam.

piszesz ze u ciebie nie biły 0-180, ja mam dowód że biją, mam DOWOD ze sam ich nie pokrzywilem ani poczta bo w miejscach skrzywien jest bardziej wytarty lakier to jest DOWOD. a co ty masz do powiedzenia? ze nie bily? albo ze kolega mowi ze nie bily a co ma kolega do tego? jestescie blizniakami syjamskimi i jezdzicie zawsze razem ze on moze zabierac glos w temacie?? felgi skrzywic to wystarczy jedna wyrwa w drodze a nie k**** proces ktory trwa 10 lat ze ty sie pytasz poprzednich wlascicieli czy felgi nie bily!! ŻAŁOSNE. nawet jakbys mial te 180 jadąc do wulkanizacji zeby je pozdejmowac to mogles sie wpierdolic w jakas wyrwe w asfalcie przed sama wulkanizacja i je pokrzywic!! wiec serio daj juz sobie siana z bzdurami typu ze jezdzilem i nie bily, ja mam DOWODY a ty masz cudowne opowiesci ktore nie maja zwiazku z rzeczywistoscia!

Domyslas sie ze przez auto tralalala .. tyle skomentuje... To ze wymieniam plyny ustrojowe, hamulce itp... nie oznacza to raz ze to jest źródłem mojego dołka.
Nie znasz mnie nie wiesz co i jak wiec po co sie zagłębiasz w temat głębiej niż dotyczący reklamacji.

ja sie zaglebiam? sam napisales ze nie mozesz oddac bo nie masz z czego juz bo kase rozgwizdales wiec to ja sie zaglebiam czy ty sie tym chwalisz? nie no ludzie trzymajcie mnie...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

a teraz moze ja cos pocytuje zeby potwierdzic moje racje
rozmowa z gg z Boreckim z ktorej czarno na białym widac ze Borecky zawinił:

Ja (3-01-2008 12:21)
jak bedziesz zdejmowac opony
to wez te dwie pozostale tez na wulkanizacje
dla pewnosci
Ja (3-01-2008 12:22)
zobacz jak sie kreca
czy tylko jedna jest krzywa
borecky felgi 15 (3-01-2008 12:22)
sprawdzalem wczesniej
zanim zmienilem na TAS
ATS
reszta ok

czyli tylko jedna ma bicie?
jedna jest przygieta
wiec pewnie i bicie ma
logicznie ...
no tak
choc tego nie czulem
borecky felgi 15 (3-01-2008 12:23)
nawet jak kapcia zlapalem ... ehhh
:/
Ja (3-01-2008 12:23)
ale reszta moze nie miec wizualnie zadnych wad ale moze na wywazarce pokazac co innegoi
dlatego lepiej nimi zakrecic na niej dla pewnosci
bo jak bede musial dwie czy trzy prostowac to mi sie nie oplaci
ok ok
hehe
ok

z rozmowy kazdy srednio inteligentny czlowiek wywnioskuje pare spraw ktorymi sie borecky troche wkopał:

- po pierwsze napisal ze jedna felga jest uderzona (filmik numer 2 z poprzedniej strony to jest wlasnie ta najgorsza felga strzelona w 3 miejscach mimo ze mowa o jednym zagieciu), napisal ze na tak zmasakrowanej feldze nie czul bicia ! - "jedna jest zagieta wiec bicie pewnie jest ale ja go nie czułem" - sam sie wkopal !! w tym momencie SAM przyznał ze na krzywych felgach nie czuł bicia !!! wiec co taki czlowiek moze mowic o czuciu jakimkolwiek? nie jest to w tym momencie zadnym argumentem! nie czuł ale felgi sa krzywe takie sa fakty.

- po drugie napisalem w rozmowie wyraznie ze dopuszczam tylko ze jedna felga bedzie do prostowania bo prostowanie 2 czy 3 mi sie nie oplaci.

filmy widac, widac bzdury ktore zawodnik opowiada, niech teraz w obliczu tych DOWODOW, a nie wyssanych z palca niepotwierdzonych teorii, ktos mi powie ze nie powinienem dostac moich pieniedzy spowrotem i ze powinienem sie czegos SPODZIEWAC skoro z naszej rozmowy na gg wynika wszystko jasno i klarownie !!!
Ostatnio edytowano 2008-01-09, 15:43 przez Krzyh00, łącznie edytowano 4 razy

Walter
Forumowicz

przez Walter » 2008-01-09, 15:34

Kliknełem że nie mam zdania. Kupujący się napalił, sprzedający nagiął fakty. Trudna sprawa i odsyłać się tego nie opłaca.

Poprzednia strona   Następna strona