WAŻNE - Prosze o pomoc i odzew jak najwiekszej ilości LUDZI

Czy mam przyjąć reklamację?

Ankieta wygasła 2008-01-15, 21:27
Tak
32
53%
Nie
21
35%
Nie mam zdania
7
12%

Liczba głosów : 60
Borecky
Forumowicz

WAŻNE - Prosze o pomoc i odzew jak najwiekszej ilości LUDZI

przez Borecky » 2008-01-08, 21:27

Witam wszystkich... Dziekuje za odwiedzenie tematu

Chodzi dokladnie o moje ogloszenie i nabycie kpl felg przez "Krzyh00", i wniesiona przez niego reklamacje do które nie wiem jak mam się odnieśc. A teraz od początku:

Link do ogłoszenia w dziale SPRZEDAM:

forum/viewtopic.php?t=21187

Towar wyslalem i dzis otrzymuje wiadomosc:

"witam

dzis dostalem felgi, szybka diagnoza - te felgi to złom tylko i wylacznie.

jedna felga uderzona w 4 miejscach !
dwie felgi po jednym strzale
jedna felga którą MOŻE dałoby sie wywazyc ale tez ma bicie i to nie na rancie a na stopie felgi. w ogole nie oplaca sie ich naprawiac.

nie wnikam czy szukałeś jelenia czy sie na tym nie znasz, ale watpie zeby je
w ogole ktokolwiek sprawdzal na wyważarce bo wgnioty widac golym okiem
dla człowieka z branży a wywazaka nie pozostawila zludzen.

prosze o zwrot moich pieniedzy ..."

...

1. Auto zakupilem na tych felgach - nie wyczułem żadnego bicia ściągania itp. (Ani w momencie oglądania ani tuz przed zdjęciem ich z Hondy.

2. Auto było sprawdzane przez jednego z FORUMOWICZÓW:"KarolED9", Który potwierdzi w/w pkt.

3. Koła tuż po zakupie ... i wtedy zostało stwierdzone w warsztacie, który istnieje obok mnie od jakiś 20 lat... iż jedna felga jest skrzywiona i gdy kolo stanie w jakieś tam ustalonej pozycji powietrze sie będzie ulatniało powoli.

4. Komentarz drugiego klienta, który sie spóźnił w sensie felgi zostały sprzedane w/w Formowiczowi:
cyt:

- "witam "LOY" z honda forum (moderator Fiesta FORUM) ...jeśli masz jeszcze te uszkodzone, alu to jestem chętny ..o transport sie nie musisz martwic jestem z wawy i odbiorę osobiście"

- "za 200 zł felgi muszą zmarnowane, jak ktoś narzeka to szuka miodu w dupie"

- "bo jesli ktos sie spodziewa złota za 200pln to musi być idiotą"

- "niepotrzebnie sie przejmujesz i niepotrzebnie będą ludzie bili piane" - tekst dotyczy sie mojego zapytania o wystawienie tutaj tematu ... ale skoro sprzedałem na forum to i chce rozwiązać "problem" w tym samym miejscu

- "może kolo jest cwaniak i wymyślił ze będzie miał gratis odnowienie, powie ci ze felgi bija ze ty oszukałeś, ty zmiękniesz i grzecznie zapłacisz za naprawę"

Nie szukam Jelenia czy coś, Towar za 200 zł - to na pewno nie nówka ośka czy super stan zresztą widać na zdjęciach ogół... Wiem, że jedna była krzywa na bank... co i napisałem...

jeśli opis by sie zgadzał ze stanem faktycznym KUPUJĄCEGO to czy prędkościach w przedziale 0-180 km/h nie byłyby wyczuwalne choć minimalne drgania? Wątpię?

Jestem Tu "świeży" i nie chce mieć zepsutej opinii ... staram sie by było wręcz odwrotnie ...

Dołączam ankietę i proszę o wzięcie udziału i zabrania głosu.

Pozdrawiam
:poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony:
:poklony: :poklony: :poklony: :poklony:

ps. Dodam jeszcze zdjęcia, po których kupujący zdecydował sie nabyć owe felgi.
Ostatnio edytowano 2008-01-08, 21:51 przez Borecky, łącznie edytowano 1 raz
za 365 dni minie rok ja nie pije ... ;D

atom1
Moderator

przez atom1 » 2008-01-08, 21:33

moim zdaniem ogloszenie bylo dorbze napisane, na zdjeciach bylo widac ze to syf, cena byla taka jak za uszkodzone, moim zdaniem w niczym nie zawiniles, reklamacje oczywiscie mozesz przyjac jezeli masz kupcow ale za wysylke do ciebie placi kupujacy
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

nitrox89
Forumowicz

Samochód: Challenger R/T

przez nitrox89 » 2008-01-08, 21:43

I tak się kończą zakupy przez net rzeczy zniszczonych... Skoro masz kupców to przyjmij reklamacje, zwróć kaske i po sprawie...
Honda Zbliża - Podaj Dalej :diabelek:

giscrx
Forumowicz

przez giscrx » 2008-01-08, 21:44

jeżeli masz na nie kupca, to przyjmij je, koszty przesyłki to już nie Twoja sprawa, po zdjęciach widać że felga, a co za tym idzie i pozostałe, to ruina.
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2008-01-08, 21:46

ode mnie prosty temat, raz ze glosy anonimowe sa nie wazne, kazdy kto glosuje zabiera glos pod tematem bo nie wiem czy nie bedzie zaraz jakis lewych kont ktore glosuja inaczej.

to tak na wstepie.

tu link do ogloszenia o ktorym mowa:

http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=21187

moj opis felg to jedna uderzona w 4 miejscach mocno, dwie kolejne po jednym strzale bicie promieniowe, ostatnia tez ma bicie, mozliwe ze da sie ta jedna wywazyc ale dalej jest krzywa. felgi kupowalem z mysla o odnowieniu i sprzedazy a nie bede ich malowac i pozniej wciskac kitu ze sa proste bo w wały sie nie bawie.

poprosilem wiec o zwrot kasy za kola no i powstaje jakas niezrozumiala dla mnie ankieta dla ludzi ktorzy nie widzieli felg.

co do komentarzy ze spodziewam sie szału za 200zl, no coż raczej prawie 300 z wysylkami, prostowanie kazdej felgi to MINIMUM 100zl, czyli daje nam to minimum 700zl za felgi ktore sa tylko proste a dalej cale podrapane, malowane 5 razy do pelnej renowacji. tak wiec nie wiem kto to taki inteligentny jak mi kaze szukac miodu w dupie to moze niech poszuka czegos u siebie miedzy uszami.

co do gratis odnowy ja mowie, moge je odeslac, tylko widzac ich stan wiem gdzie wyladuja, jak Borecky pokrywa koszt odeslania mi to ryba, wiec kolejny argument obalony.

no i na sam koniec dodam ze moge po prostu zejsc do garazu, zalozyc felge na piaste i nakrecic filmik aparatem jak wszystkie felgi bija tylko kupa z tym zachodu wiec wolalbym po prostu odzyskac swoja kase a z felgami niech Borecky decyduje co chce zrobic dalej, ja nie mam zadnego interesu w tym zeby cokolwiek kombinowac.

tyle.

od razu komentarz do postow powyzej - opis to jedna uszkodzona felga nie K**** cztery i moze tego sie trzymajmy. smietniska w domu nie prowadze.

Szumek
Forumowicz

przez Szumek » 2008-01-08, 21:48

Odwiedzilem dzis kolege Krzyh00 i powiem, ze biorac pod uwage slowa z ogloszenia:
"Jedna felga kwalifikuje sie do naprostowania - koszt 60-70 zł, reszta cała"
to opis jest nieadekwatny do stanu przedmiotow..

Ja bym reklamacje przyjal i nie robil kolejnego kwasu na forum za 200zl.
Tym bardziej ze innych kupcow masz, wiec jak koledzy wyzej mowia nie mam problemu..

przema72
Forumowicz

przez przema72 » 2008-01-08, 21:48

po fotkach widać od razu że te felgi nadają sie znakomicie na przetopienie w lokalnej hucie metali lekkich , a cena 200zł doskonale świadczy o stanie tych felg
Ostatnio edytowano 2008-01-08, 21:50 przez przema72, łącznie edytowano 1 raz

nitrox89
Forumowicz

Samochód: Challenger R/T

przez nitrox89 » 2008-01-08, 21:48

Krzyh00, no i Ci sie nie udało interesu zrobić... Weźcie sie ugadajcie na to odsyłanie i loos bloos...
Honda Zbliża - Podaj Dalej :diabelek:

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2008-01-08, 21:51

rozumiem ze jak chcecie kupic reflektory, ktos wam mowi ze jeden jest pobity a drugi ok, a wam akurat drugi jest potrzebny, kupujecie, sa oba pobite i co? jest wszystko ok tak? ludziska, nie zalamywac mnie... ja nie wymagalem niczego od tych felg poza tym zeby byly PROSTE a nie kwadratowe, wiedzialem tylko ze jedna jest do prostowania a nie 4, smietniska w domu nie prowadze :wrrr:
Ostatnio edytowano 2008-01-08, 21:53 przez Krzyh00, łącznie edytowano 1 raz

giscrx
Forumowicz

przez giscrx » 2008-01-08, 21:52

panowie, luzik, zasięgnijcie inspiracji w temacie: " jedziemy po zioło..." :rotfl:
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.

Borecky
Forumowicz

Cd...

przez Borecky » 2008-01-08, 22:06

Krzyh00

Wysłany: Dzisiaj 20:51
rozumiem ze jak chcecie kupic reflektory, ktos wam mowi ze jeden jest pobity a drugi ok, a wam akurat drugi jest potrzebny, kupujecie, sa oba pobite i co? jest wszystko ok tak? ludziska, nie zalamywac mnie... ja nie wymagalem niczego od tych felg poza tym zeby byly PROSTE a nie kwadratowe, wiedzialem tylko ze jedna jest do prostowania a nie 4, smietniska w domu nie prowadze :wrrr:
Ostatnio zmieniony przez Krzyh00 Dzisiaj 20:53,

.................................................................................................................................

To nie są nówki, To nie jest bajka... jak było widać. I nadal jest widać. Nie było żadnych drgań po zakupie i przed zdjeciem, a od leżenia na balkonie nagle się nie pogięły.
Tego jestem pewny.

Są pociachane, powycierane.

mały wyciąg z PW:

1. Od: Krzyh00
Do: Borecky
Wysłany: 2008-01-02, 23:53
Temat: Re: felgi Cytuj wiadomość
Borecky napisał/a:
W warsztacie stwierdzili ze moizna naprostowac.

Felga cała.

Jak bedziesz zdecydowany to jakis przelewik z góry... bo jeszcze mi sie rozmyslisz :) i za przesylke zaboole

pzdr

2. Od: Krzyh00
Wysłany: 2008-01-03, 00:03
Temat: Re: felgi Cytuj wiadomość
wyjdzie dokladnie 254zl, robisz dwie paczki po 16kilo czyli wg cennika poczty 27zl jedna paczka. z opakowaniem tego sie nie ma co pierdzielic, zwiaz sznurkiem i wrzuc do dwoch workow po dwie fele bo one i tak widze wszystkie sa do konkretnej renowacji wiec poczta juz ich bardziej nie skrzywdzi. jak pasi to daj namiar na konto

3.Od: Krzyh00
Wysłany: 2008-01-02, 22:41
Temat: felgi Cytuj wiadomość
witam

czy wysyłka wchodzi w grę? jaki koszt?

wstępnie rezerwuje.

rozumiem ze żadna felga nie jest połamana jedynie jedna jest puknięta i można naprostować?

pozdrawiam

Więcej nie będę pisał, proszę tylko o szczery komentarz i pomoc.

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2008-01-08, 22:13

moim zdaniem w niczym nie zawiniłeś więc jak masz kupców to oddaj mu kase i bedzie po sprawie... widac dokładnie na zdieciach ze te felgi to szrot a tak po za tym to za dwie stówy cudów nie ma. wiec tak jak juz mówiłem jak masz kupców to oddaj mu kase. jak mu nie pasują za dwie stówy takie to niech lepsze znajdzie.

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2008-01-08, 22:18

prosilem o sprawdzenie felg przed wyslaniem na wywazarce bo bicia felgi nie widac NA OKO tym bardziej dla kogos kto widzi felgi chyba pierwszy raz w zyciu... nie zostaly sprawdzone, dostaje jakies teksty typu "kolega mowi ze sa proste, ja tez nic nie widzialem" no to wola o pomste doslownie...

cala reszta sie zgadza, mowa o JEDNEJ krzywej feldze, poczta nie mogla uszkodzic felgi bo by musial sie caly wagon na nia wywrocic, na wszelkie otarcia, 10 warstw lakierow, wzery, bylem przygotowany. ale niektorzy chyba nie odrozniaja stanu wizualnego od TECHNICZNEGO.

cena 200zl + wysylka to cena jak najbardziej adekwatna za felgi w stanie takim jak na zdjeciu + jedna krzywa, wszystkie krzywe i taki stan to juz tylko przetop w hucie.

Borecky
Forumowicz

ehh...

przez Borecky » 2008-01-08, 22:27

Sprawdzane w wulkanizacji na maszynce... co pisałem to raz
Brak bicia, tłuczenia podczas jazdy a nie tylko na oko ...
Mówiłem ze były odmalowywane ... a gdy sie pytałeś o markę czy inne dane bym odczytał felgi to pisałem Ci ze są niewidoczne gdyż za duża warstwa lakieru ... a zgody na obdrapywanie farby i odczyt nie dostałem od Ciebie ...

Albo szukasz dziury w całym albo zbytnio się napaliłeś na łatwy zarobek ...
cytuje ... "chciałem zregenerować i sprzedać dalej"....

Ja jestem pewny tego co wysłałem, inaczej nie wystawił bym tutaj wcale.

A pracuje przy biurku a nie w kanale wiec też nie wymagaj od ludzi by byli alfa i omegą...

a ze stanu zdawales sobie sprawe ostatni cytat i koncze bo to sie przeradza w rozmowe 2 osob ... a nie to ma n celu...

" z opakowaniem tego sie nie ma co pierdzielic, zwiaz sznurkiem i wrzuc do dwoch workow po dwie fele bo one i tak widze wszystkie sa do konkretnej renowacji wiec poczta juz ich bardziej nie skrzywdzi. jak pasi to daj namiar na konto"

gruby126p1
Forumowicz

przez gruby126p1 » 2008-01-08, 22:30

moim zdaniem, krzych zostaw se te fele i sprzedaj je na zlom i bedziesz jeszcze do przodu

Następna strona