jak w temacie,rozwazam nowy projekt swojego crxa z napedem na cztery kola,czy juz ktos to robil,szukam kogos co moze juz to robil i moglby jakos mi pomoc,za jakiekolwiek informacje z gory dziekuje!!
CRX ED9 z 4x4 jeździł już jakieś 5-6 lat temu w okolicach wrocławia, Strzelec Opolskich widziałem na własne oczy jak w zimie szeł bokiem a śnieg się sypał z 4 kół już kiedyś na tym forum pytałem kto to jest ale zdaje się że to jakiś niezrzeszony ale dobry konstruktor.
trzeba skracac wahacze bo od shutla sa o jakies 4 cm dluzsze belke poprzeczna trzeba wyciac i wstawic od shutlaka
tu masz linka koles z kanady to robil na bazie crv ale od szutla jest podobnie
http://public.fotki.com/morgie/qsr/misc ... awd_turbo/
jeżeli idziesz w takie przeróbki, to chyba poradzisz sobie z przełożeniem B16, a może odrau włóżyć B18
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
Przy 4x4 kolejnym problemem jest spasowanie skrzyni do napędu 4x4 dużo łątwiej jest to zrobić na D-serii jeśli wkładasz podzespoły z shuttla bo te skrzynie są ponoć kompatybilne.Ponoć bo na 100% pewien nie jestem.Nie wiem jak jest z B16A1/A2 czy np. B18C6 i skrzynią z B20(CRV)