Wycieka lub pożera płyn chłodniczy...

androctonus
Forumowicz

Wycieka lub pożera płyn chłodniczy...

przez androctonus » 2007-12-30, 22:54

Witam, pojawił się u mnie problem. Autko przestało mi chłodzić. Zajrzałem pod maskę, mimo, iż uzupełniałem niedawno płyn chłodniczy. Było pusto :/ Dolałem więc do Max, po czym następnego dnia było znów pusto. W garażu nie pojawiły się plamy. Gdzie zatem jest płyn chłodniczy? Wszak nie wyparował :/
Z góry dziękuję za rady i pomoc fachowców.

rafisz
Forumowicz

Samochód: accord 8 gen CW2

przez rafisz » 2007-12-30, 23:05

dokladnie sprawdz wszystkie weze, jezeli gdzies ucieka ci plyn to beda biale plamy, ze masz sucho pod autem to nic dziwnego, jezeli jest gdzies wyciek to ucieka ci w czasie jazdy, a z twoich objawow wnioskuje ze ucieka ci wlasnie tak jak napisalem a jak dojedziesz do garazu to juz nie ma co cieknac wiec masz sucho, tak wiec dokladnie sprawdz wszystkie weze, chlodnice i nagrzewnice
inna mozliwosc to walnieta uszczelka glowicy...

inny R6
Forumowicz

przez inny R6 » 2007-12-30, 23:23

niema plam ? :) wlacz wiatrak i pusc wode malym strumykiem z butelki przediurawioenj igla [takie czesto wycieki z chlodnicy są] zobaczysz ze jak jedziesz i ucieka to znika i niema plam bo wiatrak to rozpiernicza + powietrze
chyba ze masz plyn ktory znaczy na biało

jak wskazówka temp ?? szaleje?? bo u mnie jak byla uszczelka do wymiany to bylo normalnie az wywalalo plyn przy jezdzie - pozniej zmiana uszczelki i plynu niewywalało - ale ze jezdzilem na wodzie to poszla do dupy pompa wody i tamtendy uciekalo

jednym slowem sprawdz niedeptaj - duze koszta jak sie cos spiepszy ;/
the END

androctonus
Forumowicz

przez androctonus » 2007-12-30, 23:25

Właśnie wróciłem z drobnej wyprawy po kobietę. Autko stało przed bramą przez jakiś czas i teraz zauważyłem plamę. Dość pokaźnych rozmiarów...
Jutro wszystko sprawdzę. Temperatura nie szaleje. Dochodzi najwyżej do połowy.

sławek
Forumowicz

przez sławek » 2007-12-30, 23:44

sprawdz dolna podstawe chłodnicy bo lubi tam sączyc z biegiem czasu,pewnie chlodnice masz nominał.Spójrz od gory chłodnicy w dół-tam jest taka rynienka może tam ci sie rozszczelniło,jesli tak to nowa chłodnica a jak nie to kup proszek i wsyp do rozgrzanego płynu-pojezdzisz jeszcze sporo.pozdrawiam
zawsze honda