II gen z Bielsko-Białej
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Davids
Forumowicz

II gen z Bielsko-Białej

przez Davids » 2005-06-24, 00:29

Jestem zainteresowany tą furką :arrow: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=54941134 i jakby ktoś mugł ją sprawdzić to byłbym mu bardzo wdzięczny i bym sie odwdzięczył (np na zlocie :P) I tu szczególna prośba do WIŚNI bo on tam mieszka ;) wysłałem już mu PW ale nie wiem czy zdąży przed ND bo w ND chce jechać ją oglądnąć :) może nie daleko ale zawsze to oszczędność na paliwQ które jest dość drogie w dzisiejszych czasach :)

POZDRO I DZIĘKI Z GÓRY :!:

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2005-06-24, 09:10

wiem ze wisnia ma bardzo zajety weekend ale moze sie wyrobi.
zaraz mu przekaze ten temat ;)

Davids
Forumowicz

przez Davids » 2005-06-24, 09:25

już mi odpisał i powiedział ze sie postara znaleść troche czasu :)

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2005-06-24, 20:56

spoko,spoko
...sie zobaczy.
EVOLUTION-części samochodowe

EVO-street team

fazer
Forumowicz

przez fazer » 2005-06-24, 23:57

no wisnie prosimy o obiektywna ocene (nie daj sie przekupic :mrgreen: )
a hondzia naprawde ladniutka na tych fotkach , prawie jaki moja :mrgreen:
Honda Turbo :) na zyczenie

NyGaS gaRaz

Davids
Forumowicz

przez Davids » 2005-06-25, 03:25

Już sie nie moge doczekać swojej niuni :!: i mam nadzieje, że nie zrobie głupstwa i nie Qpie jakiegoś złomu :!: bo o to łatwo w tym stanie :)

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2005-06-25, 17:44

no tak ,właśnie wróciłem...zaraz coś opisze

[ Dodano: Sob Cze 25, 2005 5:18 pm ]
Przyznam sie ,że pojechałem negatywnie nastawiony(zazwyczaj tak mam;),ale ok juz D. opisuje
Lakier taki jak na zdjeciach,przyglądając sie jednak z bliska widac małe niedociągniecia(od razu mówie że znam lakiernika który ją malował,bede sie starał to załatwie fotki jak był bity;) powiedziałem to gościowi ,żeby mi tu nie ściemniał głupot i zdębiał.Była bita z tyłu gdy on ją kupił.Niedługo po tym jak ja pomalował.Kolor orginalny to ten ciemny szary metalic.Komora silnika w kolorze orginalnym-szarym.Miał wyciągniete jedno tylne światło-bo przeciekało kleił je oglądałem je.Przepuszczało chyba na orginalnym zgrzewie(tak czasem bywa) ,ma też to światło małe pęknięcie,wielkości pudełka od zapałek ,tak dziwnie od góry,ale jest to przyklejone,nie wygląda żle.Pytałem o orginalne światła,ma je i oczywiście da je jednak środek jest rozbity,ale to można kupić w przyszłości wrazie czegoś.Małe niedociągniecia lakieru w postaci delikatnych zacieków na rantach-trzeba sie przyjrzeć.Jakieś odpryski na drzwiach od uderzenia o inne auto-delikatne.Jeśli chodzi o rdze to na nadkolach patrzyłem i nie wiedziałem,we wlewie paliwa coś delikatnie widać -znikomo.
Szyberdach-z zewnątrz widać kilka malutkich pecherzyków(naprawde w porównaniu z moimi to prawie nic) jednak od spodu na rancie jest ostra rdza(tak jak u mnie) czyli dach za niedługo do roboty.(ale myśle że spokojnie ten sezon nic grubszego na zewnątrz nie wyskoczy).Dach nie otwiera sie do konca(ja mam to samo;) jest pekniety mała kostka ograniczająca w szynach przed wypadniecie(ale nie dachu z auta) tylko ja wypadnie z szyny to sie nie zamknie i trzeba użyć śróbokreta.Trzeba poprostu ten plastik dobrze skleic-bede to robił u siebie. Widać jednak pecherzyki za uszczelką nad przednią szybą,większe niż na szyberdachu.
W srodku niektóre plastiki pomalowane w kolor nadwożia-widac na zdjeciu.Ogólnie środek w porządku,fotele nie poprzecierane,tylna półka na zgieciach -popękany materiał-to sie zdaża.
Silnik pracuje równo(jechałem nim;),biegi przy 7 tyś zmienia z lekkim zgrzytem ale cóż to norma :twisted:
Przy mniejszych obrotach ok.
Jest gdzieś wyciek oleju,może z uszczelki pod głowica,nie wiem.A o spalani i olej to sie nie pytałem bo i tak powie co bedzie chciał.
Miał wymieniony rozrząd z napinaczami nie dawno.a zrobił nią 30 tyś. dokładnie nie pamietam.Olej wymieniony 5 tyś temu ( była karteczka)
Ma wyciągniety orginalny filtr i włożony kawałek elastyczne rurki kanalizacyjne(chyba) ale nic nie śmierdziało ;) i założony mały fitr owalny.
Idzie na drodze w porządku,ale jechałem nie daleko wiec jeśli chodzi o zawieszenie to nic nie wyczułem(może jest dobre) nic nie stukało jak jechałem.
Ma felgi 15" opony troche zurzyte ,ale jeszcze do jazdy ,jednak nie wiem jak na deszczu(wyglądają na dosyć stare ,małe pękniecia tak jak od słonca),Opony z felgami stalowymi na zzime,zimówki tez takie sobie.
Ma chyba krzywe tarcze bo podczas ostrego hamowania drży.(tez to miałem po wyrównaniu tarcz było ok) u niego jednak już nie ma co zbierać z tarcz bo są cienkie ,on już dawał je do równania.Powiedziałem mu i mówił że na tarcze może opuścić. Jadąc nic nie bije dopiero przy chamowaniu.
Głośników podejrzewam że nie ma ,bo ściemnia że on nawet tam nie patrzył.
Cóż jeszcze moge dodać....hmm
Ma centralny+ alarm+ ukryty włącznik.
Acha ,ma dobry gadżet....odpalanie bez kluczyka,he na przycisk,(dobre to jest)

[ Dodano: Sob Cze 25, 2005 5:54 pm ]
acha no jeszcze fotki miejsc drobnych felerów.
Całego auta nie robiłem bo masz na allegro(przyznam sie że mi bateria padła w aparacie;)

... i jak dokumentacja?

[ Dodano: Sob Cze 25, 2005 5:57 pm ]
...acha i jakbyś jechał to sie ze mną skontaktuj ,bo za chiny nie trafisz na to zadupie.
I chyba ogólnie mozna ją brać jeśli coś jeszcze spóści.
Może ktoś ma jakieś jeszcze uwagi.

EVO-street team

VEN
Forumowicz

przez VEN » 2005-06-26, 00:52

no w/g mnie swietny opis - brawo Wiśnia !!!!!!!!!

Kaspol
Forumowicz

Samochód: crx ee8

przez Kaspol » 2005-06-26, 09:07

szczegółowy opis.również gratuluje Krzyśkowi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2005-06-26, 11:30

no cóż ,jednak sam zainteresowany zamilkł...

EVO-street team

Kaspol
Forumowicz

Samochód: crx ee8

przez Kaspol » 2005-06-26, 12:17

no własnie davids.co z toba?kupujesz ta furke??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Davids
Forumowicz

przez Davids » 2005-07-01, 01:31

a wszystko przez to że załapałem sie na tą czarną pozatym niemiałem zabardzo czasu wtedy podjechać (a miałem mieć :[ ) no cuż zobaczymy jak będe dusponowął z czasem jadąc oglądać ceerke Trotyla :!:
WIŚNIA wielkie dzięki i masz u mnie browara :)

Fajnie że jest ktoś kto może pomuc :!: jeszcze raz dzięki :!: