Sprawa wyglada tak: kupilem dol silnik z allegro od pewnego uzytkownika. jak mnie zapewnil przez telefon silnik mial przjechane 120 tys km. i jak jeszcze byl odpalany to puscil malego dyma w granicach rozsadku. dzisiaj rozebralem silnik z mechanikiem i po zmierzeniu owalizacji wyszlo ze blok jest zupelnie do dupy...teraz mam pytanie co bardziej sie oplaca tulejowanie czy robienie tlokow pod wymiar? jakie sa koszty tulejowana takie zblizone i jakie tlokow robioncy pod wymiar po rozwiercie bloku?
najgorszy dochodzi do 0,078 a najlepszy ma cos w granicach 0,004 - 0,009 albo cos pomylilem ale wiem ze jest tak tragicznie ze nie ma sensu zakladac nowych pierscienie bo nawet nie dotkna do tulei...
a gdzie dostane orginalne nadwymiarowe tloki?
no wlasnie dol u mnie jest idelany a z gora sa takie jaja ze 1 i 2 mozna zakladac pierscienie bedzie dobrze a 3 i 4 to kaplica...
ok to teraz jak ktos sie orientuje to niech mnie dobije cena nadwymiarowego tloka z aso. a jest jeszcze jakies inne miejsce w Polsce w ktorym dostane takie tloki i nie beda one kosztowaly tyle co 18 letni samochod?
i znowu sie wladuje jak z tym co kupilem...wolalbym zrobic silnik od podstaw taki prawie fabrycznie nowy. ten zestaw to tylko tak pogladowo. skoro jest to silnik d16z6 to blok nie powinnien jakos strasznie sie roznic od d16z5 tzn chodzi mi o tloki? poprawcie mnie jesli sie myle.