Goszczę właśnie kuzyna zza wielkiej kałuży, i wyobraźcie sobie wyjeżdża do mnie z tekstem że u nas w Polsce bardzo dbamy o środowisko bo wiele hybryd na drodze jeździ.
Zacząłem drążyć temat jakich kur.. hybryd a jemu o matiza chodzi że to niby silnik spalinowy jakiś wspomagający a reszta elektryczne w podwoziu bo komora taka mała to tylko to co w niej napędzać pojazdu nie może.
Czekam kurna na sąsiada (ma matiza) to mu udowodnię co w Europie zrobić potrafią.
Kawiarnia, mloda piekna kobieta popija kawe, nagle podchodzi do niej
zalany lump, podpiera się na krzesle, chwieje się i mowi do kobiety:
- Bardzo mi się spodobalaś, nie spierdol tego.
1. W Niemczech dbają o samochody najlepiej na świecie - każdy przywieziony stamtąd samochód jest w stanie idealnym.
2. Niemcy to kraj gdzie średnia wieku posiadaczy aut waha się między 50-70lat
3. W Niemczech auta prowadzą tylko kobiety.
4. Pomimo tego, że auto ma 20-15 lat jego właściciele właściwie nim nie jeździli co można sprawdzić patrząc na malutki przebieg.
5. Wszystkie auta z Niemiec palą mniej benzyny niż maluch.
6. Bez względu na to jaki to samochód czy marka cena zarejestrowania jest taka sama i wynosi 1200zł
7. Każde auto z Niemiec nie wymaga wkładu finansowego, tylko wsiadać i jechać.
Tak więc reasumując niech Was nie dziwi więcej, że 70 letnie staruszki jeżdżą podrasowanymi autami z mnóstwem spojlerów i sprzętem grającym głośnej klasy bo to o niczym nie świadczy. Wiadomo, że są to auta ekonomiczne ale sportowe. Mają 20 lat ale są w stanie idealnym.
Jedzie Ziobro samochodem i potrącił 2 pieszych na przejściu.
Przychodzi do sędziego i się pyta: "co z tym k.... zrobimy?"
Sędzia się zastanowił i odpowiada:
- Myślę, że ten, który głową rozbił przednią szybę może dostać 5 lat za uszkodzenie cudzego mienia, a ten drugi, co odleciał w krzaki - 8 lat za próbę ucieczki z miejsca wypadku.
Wieczorem mąż podszczypuje żonę i pyta:
M: Poswintuszymy troche ?
Ż: Przepraszam Kochanie ale jutro ide do ginekologa i musze być czysta...
M: Ale do Dentysty chyba nie idziesz co ?