Witam. Od niedawna moja ED9 dławi się jak próbuję ostro przyspieszyć ze wciśniętym gazem w podłodze i słychać przy tym małe popierdywanie :| Zdarza się też tak, że czasami podczas postoju silnik sam gaśnie. Co to może być: pompa paliwa, kable (niedawno wymieniane na nowe), kopułka czy jeszcze coś innego??. Dodam przy tym , że nie wywala mi żdnego błędu na kompie Proszę o poradę i z góry dzięki.
Filterek czyszczony, mam wkładkę K&N. Właśnie teraz na luzie obroty mi falują 800-1200rpm i wolno spadają ale dopiero od dzisiaj jak rozkręciłem aku ;/ Wcześniej nie falowały a silnik i tak sie dławił. Miałem już kiedyś problemy z krokowym ale wszystko było zrobione i chodziło ok. Może może to być wlaśnie wina silniczka??
ja tak miałem raz jak nalałem zupe z schela 95!!
już tam nie leje bo schel strasznie się zdupczył ale to pewnie też nie to jedź do hondy to ci wyczają , teraz promocja (do jutra trwa) przegląd za free , ja byłem i jest spoko
Jak trwa do jutra to i tak pewnie nie zdążę bo bo takie kolejki, że się umawiać parę dni wcześniej trzeba. Paliwo raczej nie ma z tym nic wspólnego, stwaiam na elektrykę zobaczę co mi jakiś spec powie
[ Dodano: 2007-10-28, 01:10 ] No i kicha. Obroty falują, i nie spadają przy zmianie biegu, a do tego od dzisiaj po zapaleniu od razu gaśnie, a czasu na zrobienie nie ma
A mi też raz po raz gaśnie i to raz jak zimny raz jak gorący raz na benzynie raz na gazie co prawda narazie to sporadycznie ale coraz częściej. No i ostatnio jak chciałem się ścignąć z kolesiem to byłem w szoku do niecałego 5000 obrotów się wkręcił i dalej nie mógł w końcu przepalił i poszedł dalej ale i tak bez kopa jaki powinien być a po 10 min jazdy już normalnie śmigał. Nie mam żadnych błędów na kompie. Co to może być. Jak nie gaśnie to normalnie trzyma obroty na 700
Mam podobny problem tylko ze u mnie gasnie na benzynie i czasem przerywa przy ostrym przyspieszaniu a na gazie jest normalnie i trzyma obroty.Co moze byc przyczyna gasniecia na benzynie??