wyciagnelem ta linke jest ok wedlug mnie ale ten zaczep co idzie od skrzyni co sie koncowe linki przypina ma luzy tz ok 2.5-3cm jest luzne i pozniej czuc sprzeglo przez to linka nie jest naprezona i i pewnie to jest przyczyna a sprzeglo mi wymieniali 2 dni temu to ja nie wiem a mzoe takie luzy maja byc???
to byla wina linki jakis szajs itp zalozylem stara i jest luks odbija itp tylko ze tam gdzie sie podkreca sprzenglo nie wyczymuje ten plastik i przeskakuje ten podkrecacz a gwint niby jest dobry tyle ze mam mocny docisk exedy na starym sprzengle nic nie przeskakiwalo na tym nie wyczymuje musze ten plastik przerobic na metalowy gwint..
kurde sprzeglo mi przymarza jak odpale rano to przez pare kilometrow sprzeglo bardzo wolno odbija, jak puzniej chwilke postoi i od silnika cieplo zlapie to jest okej dodam jeszcze ze linka strzasznie skrzypi/trzeszczy i w lato i w zime ale do rzeczy: czym przesmarowac linke? wczesniej odpinalem ja przy skrzyni, podwieszalem do gory i olej wlewalem ale to daje krotkotrwaly efekt, zwykly smar do tego sie nadaje?
tylko olej do linki, najlepiej wyjmij ja ze skrzyni i spod pedala (mam tez taki problem ze czuje ze ciezko chodzi i nie wiem cyz sprzeglo czy linka przymarza w ta pore i jutro sie za to zabieram) trzeba tak trzepac ta linka gora dol i krecic zeby olej na druga strone przelecial wtedy bedzie dobrze