są chyba 4 nakrętki mocujące szyber do prowadnic, wsadź podkładki i już, ale nie za wiele żeby Ci gwintu nie brakło
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
Skoro masz zapadnięty tył to znaczy że są już luzy na prowadnicach.
W oryginale producent przewidział taką podkładkę gąbkową pod tylną częścią blatu szybra( na tylnej części stelażu szybra jest taki gąbkowy kwadracik o wymiarach ok 1cmx1cmx1cm). Ona kasuje luz prowadnic na zamkniętym szyberdachu. Trzeba zwiększyc jej grubośc.
Zdemontowac szyber (sam blat),przeciąc ją w połowie i wstawic w środek kawałek podobnego materiału.
proponuję dlatego w środek bo górna częśc tej podkładki jest już dopasowana do wewnętrznej części blatu szybra.
Wiesz co, mam ten sam problem...Z przodu dach oki, z tyłu się zapada...a wczesniej tego nie było...zresztą lużny jest czyli lata lekko góra -dół na nierównościach co mnie wkur....
Trzeba bedzie sie tym problemem zająć w końcu
To nie ma prawa nic się zmienić jeśli chodzi o sruby mocujące blat szyberdachu bo na tych nie ma regulacji. Na zapadanie szybra ma jeszcze wpływ podsufitka samego szybra bo ona opiera się na na takiej welurowej uszczelce i też podpiera cały blat w stosunku do płata dachu.
Sprawdż tę podkładkę o której pisałem.
Jak sie sciagnie blat szyberdachu to pośrodku tego całego stelaża do którego przymocowany jest mechanizm wystaje taki gumowy prostopadłościan. U mnie jest zjechany i dlatego szyberdach jest lekko opadnięty w tylnej częsci.
No niestety trzeba zdjąć blat szybra aby zrobić to porządnie. Ale jeśli uda ci się coś nakleić na ta gumkę przy uchylonym szyberdachu to masz kłopot z głowy