CRX z Białegostoku
Widzieliscie jakiegos CRXa ? Zapytaj - moze to ktos z tego forum

incubare
Forumowicz

CRX z Białegostoku

przez incubare » 2007-06-28, 12:19

Witam,

Jestem na etapie kupna CRX-a (co prawda myślałem o VTEC-u) ale zainteresowało mnie ogłoszenie samochodu z Białegostoku
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2641450

Może ktoś zna ten samochód i mógłby coś o nim powiedzieć? Generalnie wygląda na serię z b.małym przebiegiem co jest duużą rzadkością, dlatego bardzo mnie interesuje, choć cena spora.

Czy wg Was warto?

Z góry dzięki za jakiekolwiek info!

karwos
Moderator

przez karwos » 2007-06-28, 12:35

Ja go ogladałem na zywo bo stoi nei daleko mnei to wygladał idealnie :)) ale odezwij sie do nick:"gryzon" on zna osobiscie wlasciciela :)

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2007-06-28, 12:56

moge powiedzic, ze bardzo dlugo jest juz wystawiona na allegro i nikt jej nie kupuje. Prawdopodobnie cena jest za wysoka, bo kto sobie liczy 12 tys za ed9?? :szok: co do stanu technicznego nie wiem nic, ale ma na szybie napisane "CRX CLUB", pewnie ktos z crx clubu bedzie wiedzial cos o niej -> www.crx.com.pl

incubare
Forumowicz

Przed zakupem

przez incubare » 2007-06-28, 13:10

karwos napisał(a):Ja go ogladałem na zywo bo stoi nei daleko mnei to wygladał idealnie :)) ale odezwij sie do nick:"gryzon" on zna osobiscie wlasciciela :)

Z właścicielem już rozmawiałem. Samochód ma dla mnie kilka zalet, no ale oczywiście okaże się wszystko przy oględzinach (wybieram się do Białegostoku w sobotę).
Zalety to.
1. przebieg - podobno miało go małżeństwo które robiło w nim 4 tys rocznie
2. kupione w Polsce w salonie
3. praktycznie seria (bez ingerencji w mechanike, karoserie itp)
4. obecny właściciel pracuje w serwisie Hondy więc miał możliwość dbania o nią ;)

Tak czy inaczej jadę zobaczyć. Nie wiem czy ktoś z doświadczonych posiadaczy wie na co zwrócić uwagę przy kupnie? To będzie moja pierwsza crka, więc chciałbym żeby to był dobry zakup:)

Za wszelkie rady będę wdzięczny!

[ Dodano: 2007-06-28, 13:11 ]
Thomson napisał(a):moge powiedzic, ze bardzo dlugo jest juz wystawiona na allegro i nikt jej nie kupuje. Prawdopodobnie cena jest za wysoka, bo kto sobie liczy 12 tys za ed9?? :szok: co do stanu technicznego nie wiem nic, ale ma na szybie napisane "CRX CLUB", pewnie ktos z crx clubu bedzie wiedzial cos o niej -> www.crx.com.pl

Spróbuje sie zarejestrować na crx.com.pl choć tam ruch zdecydowanie mniejszy więc uderzyłem najpierw na to forum ;)

Rzeczywiście cena spora ale może da się coś stargować ... będę próbował :)

Dr_
Forumowicz

Re: Przed zakupem

przez Dr_ » 2007-06-28, 13:14

incubare napisał(a):
karwos napisał(a):Ja go ogladałem na zywo bo stoi nei daleko mnei to wygladał idealnie :)) ale odezwij sie do nick:"gryzon" on zna osobiscie wlasciciela :)

Z właścicielem już rozmawiałem. Samochód ma dla mnie kilka zalet, no ale oczywiście okaże się wszystko przy oględzinach (wybieram się do Białegostoku w sobotę).
Zalety to.
1. przebieg - podobno miało go małżeństwo które robiło w nim 4 tys rocznie
2. kupione w Polsce w salonie
3. praktycznie seria (bez ingerencji w mechanike, karoserie itp)
4. obecny właściciel pracuje w serwisie Hondy więc miał możliwość dbania o nią ;)

Tak czy inaczej jadę zobaczyć. Nie wiem czy ktoś z doświadczonych posiadaczy wie na co zwrócić uwagę przy kupnie? To będzie moja pierwsza crka, więc chciałbym żeby to był dobry zakup:)

Za wszelkie rady będę wdzięczny!

[ Dodano: 2007-06-28, 13:11 ]
Thomson napisał(a):moge powiedzic, ze bardzo dlugo jest juz wystawiona na allegro i nikt jej nie kupuje. Prawdopodobnie cena jest za wysoka, bo kto sobie liczy 12 tys za ed9?? :szok: co do stanu technicznego nie wiem nic, ale ma na szybie napisane "CRX CLUB", pewnie ktos z crx clubu bedzie wiedzial cos o niej -> www.crx.com.pl

Spróbuje sie zarejestrować na crx.com.pl choć tam ruch zdecydowanie mniejszy więc uderzyłem najpierw na to forum ;)

Rzeczywiście cena spora ale może da się coś stargować ... będę próbował :)

jedno jest pewne ... crxow w dobrym stanie bedzie coraz mniej wiec chyba warto dolozyc troche i kupic dobry egzemplarz niz brac tanszego zgniłka i do niego dokładać. Na zdjeciach auto OK .. weź najlepiej kogos kto sie na tym zna :) A jak chcesz sie targowac to nie daj po sobie poznac ze jestes w stanie wydac 12 tys :D

incubare
Forumowicz

Re: Przed zakupem

przez incubare » 2007-06-28, 13:26

Dr masz rację,

Wolę wydać parę PLN więcej niż grzebać w czymś na czym się (jeszcze ;) ) nie znam. No bo jak już cerkę będę miał to pewnie z czasem zacznę ;)