radze Wam wziasc po 7m bo naprawde lepiej odzalowac te 20 zl na to zeby zostalo niz ma braknac
moze jeszcze dla tych ktorzy nie wiedza jak to zrobic dodam ze beda Wam potrzebne takie metalowe obejmy zeby tasma byla przymocowana do kolektora druga sprawa to ja zawijalem to na mokro. pierw moczylem tasme i dopiero pozniej owijalem wokol kazdej z rur.
aaa i tyrtytki w fazie owijania sie przydaja bo mozna sobie nimi przytrzymac tasme tam gdzie potrzeba
a pozniej tylko wlaczyc silnik, przejechac troche i sie dymic bedzie jak ta lala
taśma jest droga 7 m kosztuje jakieś 70zł
ja zrobiłem inny patent za 45 zł kupiłem koc gaśniczy o wymiarach 1.8m na 1.4 m i owinełem co sie da koletor wydechowy do sprezarki, downpipe, rure dolotową do stozka bedzie dobrze
To takie moje pytanie przy okazji. Czy owinięcie kolektora tą taśma nie zwiększa prawdopodobieństwa jego pęknięcia? Bo jak nie patrzeć wówczas zdolność kolektora do oddawania ciepła znacznie spada...
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem. --
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen
Jakby co to mam takie tasmy/bandaże po 5m pakowane.
Mam też teraz taką inną taśmę termiczną nie wygląda całkiem jak taki bandaż...zrobie foto to zapodam w dziale sprzedam,albo jak ktos chętny to na PW prosze.
lukas.elk napisał(a):To takie moje pytanie przy okazji. Czy owinięcie kolektora tą taśma nie zwiększa prawdopodobieństwa jego pęknięcia? Bo jak nie patrzeć wówczas zdolność kolektora do oddawania ciepła znacznie spada...