Witam. Jeżdze civic'iem z B16A1 i od kilku dni mam problem z układem VTEC'a. Dokładnie to nie wiem co jest grane poza tym ze sie nie załącza. Olej oczywiście sprawdzałem (niski poziom jest przeważnie najoczywistrzym rozwiązaniem, ale to akurat nie tym razem). Dziwnym zbiegiem okoliczności przestał działac również licznik prędkości. Na komputerze wyskakuje oczywiscie błąd ( zliczyłem go na 27 - dwa mrugnięcia wolne i siedem szybkich, ale mozliwe ze błędnie). Na stronce nie ma takiego kodu wiec mozliwe ze jest to 17 i jest to problem z czujnikiem licznika.
Jezeli ktoś moze pomóc to był bym bardzo wdzieczny za sugestie...
Sprawdź, czy z dolotem powietrza jest wszystko wporządku. Ja miałem taki problem gdy zamontowałem sobie storzek. Dopiero gdy wyciąłem w zderzaku dziurę i wstawiłem dopływ powietrza do storzka v-tec sie zaczął załanczać. Innym powodem mogą być zawory. Trzeba je ustawić. Koszt ok 70 -100 zł w serwisie.
Ostatnio edytowano 2005-05-24, 14:15 przez sajder, łącznie edytowano 1 raz
Witaj Jarek,
vtec musi wykorzystywac czujnik predkosci zeby sie zalaczyc bo na luzie np. sie nie zalaczy wiec wlacza sie w zaleznosci od predkosci i obrotow.....
chodzi mi o to jaka powinna byc różnica zyby było 10 i np 11 a nie 21,
czyli jaka powinna byc różnica w przerwie czasowej pomiędzy długimi mignieciami dla jednego lub drugiego rozwiazania
baju baju, wg mnie czasami czeba przypalic laćka, osttanio cos mi crx-a zamulala na srednich obrotach, przypalilem laćka, pojeezdzilem kilka razy do odciecia i znowu fruwa.