giscrx napisał(a):VEN, przecież tyle jest remontów na mieście, po jednym zakosić z każdego i by starczyło aby A4 obstawić![]()
ps. to takiżarcik, ja niczego nie sugeruje
ja mam 6

Już się tłumaczę: miałem alfę 75 do niedawna, aktualnie nie mam samochodu żadnego, stąd moje pytanie.

Fire napisał(a):bimski, wiesz przyjedziesz tym co masz a ktoś cię weźmie do rexsa bo wieksz wrażenia są;P
Gdyby crx miał napęd na tył, to pewnie bym sobie takiego sprawił. Zdecydowanie preferuję klasyczny napęd - spory silnik z przodu, a napędzane koła tylnie. Szkoda tylko, że sponsorzy zupełnie inaczej postrzegają 'fajne samochody' niż ja. 
... a wersja z silnikiem z przodu to już tansza i praktyczniejsza jego namiastka nie bez wad....
... 
, najlepiej jak by ktoś się tego dowiedział.

Dr_ napisał(a):Klasyka to jest silnik centralnie + napęd na tył... a wersja z silnikiem z przodu to już tansza i praktyczniejsza jego namiastka nie bez wad....
...
Dopiero później niemieccy inżynierowie wstawili w auto unionie ogromny silnik przed tylnią oś.
Więc generalnie + 1 os. 
bimski napisał(a):Dr_ napisał(a):Klasyka to jest silnik centralnie + napęd na tył... a wersja z silnikiem z przodu to już tansza i praktyczniejsza jego namiastka nie bez wad....
...
Nie to, żebym się czepiał, czy coś, ale zanim wprowadzono samochody z silnikiem umieszczonym centralnie, to bardzo długo w formule 1 startowały samochody alfa romeo, bugatti, nawet mercedes z silnikiem z przodu i napędem na tył.Dopiero później niemieccy inżynierowie wstawili w auto unionie ogromny silnik przed tylnią oś.
Nie chcę robić offtopa, ale jednak chyba bardziej klasycznym rozwiązaniem jest silnik z przodu, a napęd przenoszony wałem na oś tylnią.
Jeśli wszystko się uda, właśnie taki bardzo klasyczny samochód znajdzie swoje miejsce przed moim domem. <cieszy sie>
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości