TURBO TURBO i jeszcze raz TURBO ale gdzie??? :(
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

SzymekCRX
Forumowicz

przez SzymekCRX » 2007-04-25, 14:14

rudzinski napisał(a):kazdy rozumie jak chce ;)
ja napisalem tylko ze PromotoR robi na nowych gratach, Michal poczul sie urazony (choc nie wiem czemu bo nigdy zadnej innej firmie niczego nie zarzucalem) i odwolal sie do kosztow

moje zdanie jest dalej takie samo. jednych stac na firme X innych na PromotoR'a i kazdy ma prawo wyboru na co wyda kase i co z to otrzyma. dla mnie oferta Kuby jest odpowiednia wiec chyba nie dziwnym jest ze promuje akurat ta firme skoro jestem z niej zadowolony.

Hteb napisał(a):No niestety nie wszystkich stać na tyle na ile Bartka.
Michale nie sadzilem ze akurat z Twojej strony moge pasc takie glupie przytyki.... :nieok:

mi chodzilo tylko o to, ze zabrzmialo to, ze jedna z firm jest ewidentnie TOP i jak ktos w niej robi to jest kozak...

a co z HMT ? to juz w tym kontekscie nawet nie powinno sie nigdzie plasowac w kategorii

jak dla mnie chodzi o efekt, a nie o to ktos gdzie robil turbo i ma ladniejsze naklejki

poprawcie mnie, jesli mam jakies zwarcia na stykach

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2007-04-25, 14:19

dobrze rozumiesz ale pytanie w tym temacie brzmi "w ktorej firmie?" a nie czy "firma czy hmt?"

w ogolnym rozliczeniu liczyt sie wynik a nie firma czy naklad jaki byl potrzebny do osiagniecia celu.

Hteb
Forumowicz

przez Hteb » 2007-04-25, 14:42

ja napisalem tylko ze PromotoR robi na nowych gratach, Michal poczul sie urazony (choc nie wiem czemu bo nigdy zadnej innej firmie niczego nie zarzucalem) i odwolal sie do kosztow

moje zdanie jest dalej takie samo. jednych stac na firme X innych na PromotoR'a i kazdy ma prawo wyboru na co wyda kase i co z to otrzyma. dla mnie oferta Kuby jest odpowiednia wiec chyba nie dziwnym jest ze promuje akurat ta firme skoro jestem z niej zadowolony.

Michale nie sadzilem ze akurat z Twojej strony moge pasc takie glupie przytyki.... :nieok:

Bartek - to nie przytyk tylko prawda. Nie każdego stać na to co Ty masz w auciejak i na to co Ja mam w aucie :) POWTARZAM to nie przytyk bo tak to do własnej bramki bym strzelał ;) No offence naprawde !! :) Nie masz we mnie wroga tylko brata :) Koszty to podstawowa przyczyna dyskusji czy rozmyślań co wybrać i na co mnie/was/ich stać. Co do roboty czy na używkach czy na nowych częściach to i Y i X robią dobrze bo przecież ich fury jeżdżą od lat. Czy wybuchają nie wnikam bo każdemu sie zdarzy i nie o tym rozmowa :) Serio Peace !! :) Fakt faktem że GMS potworów 700hp jeszcze nie robi ale to może sie zmienić :) Za potwory Promotor ma u mnie plusa ;)
2.7 BiTurbo

Haro
Forumowicz

przez Haro » 2007-04-25, 14:54

SzymekCRX napisał(a):

mi chodzilo tylko o to, ze zabrzmialo to, ze jedna z firm jest ewidentnie TOP i jak ktos w niej robi to jest kozak...

a co z HMT ? to juz w tym kontekscie nawet nie powinno sie nigdzie plasowac w kategorii

jak dla mnie chodzi o efekt, a nie o to ktos gdzie robil turbo i ma ladniejsze naklejki

poprawcie mnie, jesli mam jakies zwarcia na stykach

Wg mnie HMT jest jak najbardziej ok, bo wtedy sam robisz sobie to co chcesz. Co to za radość wyłożyć kasę na stół i powiedzieć że chce to i to i ma być na za 3 tygodnie. Taki shoping tuning.

Hteb
Forumowicz

przez Hteb » 2007-04-25, 15:16

Haro napisał(a):Wg mnie HMT jest jak najbardziej ok, bo wtedy sam robisz sobie to co chcesz. Co to za radość wyłożyć kasę na stół i powiedzieć że chce to i to i ma być na za 3 tygodnie. Taki shoping tuning.

No, no... HMT The Best. Zrób sobie HMT 300-400 konne - bardzo prosze - i wystrój to tez proszę w garażu :rotfl: A jak pracujesz i masz tylko wolne weekendy to nie można zlecić prac firmie która ma doświadczenie ? Moje auto jest mi zbyt drogie na eksperymenty :) Może kiedyś kupie jakiegoś szrota i będę ćwiczył na nim :) Wtedy luuz. :)
2.7 BiTurbo

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2007-04-25, 15:20

Haro napisał(a):Co to za radość wyłożyć kasę na stół i powiedzieć że chce to i to i ma być na za 3 tygodnie. Taki shoping tuning.

a taka ze wsiadasz i juz za brama garazu wciskasz pedal i sikasz w majty a z hmt tak nie maaaa bo trzeba troszke doswiadczenia nabrac :)

ja walczylem 3 miesiace ... u atoma i fazera juz tylko po tygodniu walk udalo sie w pelni latac :)

pozatym nie kazdy lubi sie babrac w smarch i piep&%$c ze duperelkami ktore nie chca pasowac. Jeden lubi hodowac rybki inny dziubac w gaarzu... niektorzy i to i to :D

Nowy temat o T sie rozkreca :D

Tym razem bede wyjatkowo cicho z boczku sobie obserwowac :P
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2007-04-25, 15:34

kukus napisał(a):Tym razem bede wyjatkowo cicho z boczku sobie obserwowac
ja to samo

Hteb
Forumowicz

przez Hteb » 2007-04-25, 15:47

to może ja też
2.7 BiTurbo

Mibars
Forumowicz

Samochód: 90 Suburban + Golf R

przez Mibars » 2007-04-25, 16:00

Czyli... Dyskusja umrze :)

Nie do końca rozumiem o co tak wlaściwie "poszlo" w tej dyskusji - Przecież kasa zawsze była, jest i będzie wyznacznikiem tego, co może być zrobione w samochodzie... Nie ma sensu dyskusja nad wyższością jednej częsci nad drugą, jeśli nie wspomni się o tym, że jedna jest np 3x droższa od drugiej. Dlatego też nie rozumiem dlaczego niektórzy się oburzają...

Gdyby nie ograniczenia pieniężne... Powiedzcie szczrze ilu z Was nadal jeździło by CRXami, gdyby było Was stać na nowe powiedzmy Porsche 911, bądź NSXa... Garstka zapaleńców.

Dlatego też nie widzę większego kłótni o to co jest lepsze, jeśli nie wspomni się o pieniążach... Masz 12K na mody? Jedziesz do Promotora Mocy i niech ci zamontują turbo... Ale równie dobrze możesz za te same pieniądze mieć HMT, nowe felgi, lakier, opony i cholera wie co jeszcze.

Liczy się nie to, co jest lepsze, lecz to, co jest lepsze w danym zakresie cenowym... Taka jest brutalna prawda, dlatego ja nigdy (...nie mów nigdy :) ) nie będe miał zakutego ee8 z doładowaniem 1 bar.

Zresztą kasa to jeden z powodów dla którego chcę CRXa - W skrócie - tak dużo za tak niewiele.

mam nadzieje, że moja wypowiedź nie wyzwoli ądnej nowej kłótni... Staram się być możliwie neutralny...

Peace.

TJ
Forumowicz

przez TJ » 2007-04-25, 16:05

A Promotor robi również D16Z5/A9? Przejrzałem ich ofertę, i z tego co widzę są konkretne rozwiązania dla B16 i D16Z6 i serii H i K, czy mogę przyjąć że dla Z5 byłyby podobne opcje jak dla Z6?
Stock music for videos - http://tj.krakow.pl/muzyka/

SzymekCRX
Forumowicz

przez SzymekCRX » 2007-04-25, 16:59

Mibars, poszlo tylko o tekst gms vs promotor
żwawy diesel

Nocoty
Forumowicz

przez Nocoty » 2007-04-25, 22:36

Dzień dobry.

Zeby nie było wątpliwości, to może wyjaśnię. Ja bardzo chętnie zrobię turbo na nowych częściach, jeżeli klient wyrazi takie życzenie. Z równie wielką ochotą podejmę się zbudowania silnika o mocy 700km. Czy ile tam będzie trzeba.
A te używane części to właściwie tylko intercooler. No bo turbosprężarka jest regenerowna (nie sprawiają kłopotów, myślę że kilka osób z tego forum może to potwierdzić), czyli niby nie nowa z pudełka, ale prawie. Reszta części użytych w zestawie Soft Turbo jest farycznie nowa.
Chcesz przyjechać na hamownię? Zadzwoń 604 400 134. Inaczej istnieje ryzyko pocałowania klamki.

Mati79
Forumowicz

przez Mati79 » 2007-04-25, 22:50

rudzinski napisał(a):kukus napisał/a:
Tym razem bede wyjatkowo cicho z boczku sobie obserwowac
ja to samo

Hteb napisał(a):to może ja też

to i ja się nie wypowiem :rotfl2:
ET 13,1 @ 218 ps STREET RWD

ET 12,6 @ 1,1 bara STREET FWD

D16Z6 -> D16Z6 T -> D16A9 -> B18C4 -> B18C TURBO -> K20 RWD :)

Hteb
Forumowicz

przez Hteb » 2007-04-25, 23:40

no no :) Maestro Maciek dzięki za wyjaśnienie :)
2.7 BiTurbo

Poprzednia strona