jezdze na nich od 4tys km i jest elegancko.. nie widac zeby sie cos dzialo na weekend planuje sie wkoncu shamowac w GMSie to bedziem wiedziec ile mocy wkoncu u mnie siedzi..
ale czy same walki to dobry pomysl to nie wiem trzeba podejsc do tematu kompleksowo mysle..
wydzie tyle ile ustawimy wlascie same walki nadaja sie do mieszania w wisle , bez wyzej wymienionych czynnosci mozna zapomniec ze cos dadza.
ja tez mam walki i jak narazie nie widze sladow zniszczen ani jakichkolwiek sladow czynnikow niszczacych a samochod zupelnie inaczej sie porusza , lepiej
na walki dajemy gwarancje,
posiadamy walki rowniez do silnikow D z6 y8 z2 oraz B a1 a2
wszelkie informacje mozna uzyskac na PW
Silniki z Angli B16a2 B18c4 B18c6 K20 H22 692 313 587
Firma Rewar z Krakowa robi wałki nie tylko zwykłe turystyczne,ale również robią wałki do rajdówek między innymi do Poloneza ( Zalewski ) startującego w wyścigach górskich ;]. Jakość bardzo dobra i cena nie najwyższa.
gadalem dzisiaj z Mr. G i jutro mamy sie ustawic na konkretny termin hamowania i strojenia.. bedzie to sobota lub poniedzialek.. no ale tak czy siak bedzie czarno na bialym ile śmocy i momentu..
generalnie roznica jest mega duza.. szczegolnie przy wyzszych predkosciach odczuwalna.. wczesniej na serii auto powyzej 180km/h juz nie chcialo przyspieszac (tzn robilo to wolno), teraz robi to bez najmniejszego problemu
gdzies jest opisany caly projekcik.. rowniez na hondatechu wisi..
ale tak po krotce co bylo robione w aucie:
- dolot AEM
- wydech by Grabowski (60mm)
- kolektor MeganRacing 4-2-1
- obrobiona glowica + nowe uszczelniacze zaworowe
- regulowane kolka rozrzadu by Grabowski
- walki rozrzadu by Grabowski
dojdzie jeszcze regulator paliwa no i jakis nowy eprom w kompie..
na razie auto nie bylo wogole strojone, jest ustawione tak zeby jezdzilo.. robi to calkiem skutecznie.. setke wedlug gtecha z poprawnym startem osiaga w 6.5sek.. czyli powinno byc 150+KM, a celujemy w 160+KM.. osobiscie bylbym mega zadowolony jakbym zobaczyl 165+KM..