Pisze w tym temacie by sie rozeznac czy jest ktokolwiek jezdacy i przywozacy auta z zagranicy, poniewaz do 3 miesiecy ( jak sie uda to duzo wczesniej ) chcialbym zakupic solniczke, ale... wersje VTI i i najlepiej z airbagiem ( raz mi juz w zyciu pomogl ). NIe musi miec el. dachu, klimy etc ale airbag jak najbardziej. Silnik max do 170k km. I ile takie cacko by mnie moglo kosztowac?
Jesli ktos slyszal, wie, ma dobrych ziomkow sprowadzajacych auta z pewnego zrodla niech da mi znac na maila:
qba_21: I co się naśmiewasz jak nie wiesz? Tak, są (co prawda rzadkie) egzemplarze z elektrycznym mechanizmem wspomagającym zdejmowanie/zakładanie dachu!
taaaa tylko za VTI z e.dachem trzeba wybulic min 4.5 tys euro i to jeszcze taka sobie z duzym przebiegiem nie liczac dodatkowych oplat zwiazanych z sprowadzeniem sam chce taka zakupic ale czy sie uda nie wiem oby panowie oby...
bujaj sie w maszynie niech V-power w zylach plynie
Pomijając fakt, że mechanizm taki waży ok. 70kg i składa dach w bardzo długim czasie... Zupełnie niepraktyczne urządzenie jak dla mnie, no ale lan$$$ jest
pst pst pst
Przeczytanie tego idiotycznego podpisu zajmie tyle samo co kliknięcie w Pajacyka
No wlasnie jak patrzylem po niemieckich stronach to solki VTI z tego roku co ja chcialbym zakupic ( 96/97 ) chodza od 6 tysiakow ojro... ja szukam tkaiej do 25 kola MAX.
Jesli nie znajde to z tego samego roku chce zakupic ESI, ale poducha plus tarcze z tylu musza byc.
Btw. przy swapie na motor B18C4 i zmianie zegarow na del solowskie VTi nie bedzie obrotek szalec?
wiem wiem, poleci caly silnik plus osprzet ( wiazka, komp ) -> wiadomo ja kto przy swapie.
Chodzi mi o to czy zegary VTi ( B16 ) nie beda szalec przy skrzyni od B18.