tylko jak ustawisz głośnik w kierunku tyłu auta, to odbija tablice, a jak w kierunku "kabiny" do odrywa nerki siedzacym z tyłurafisz napisał(a):sie we wszystkich kierunkach, wysokie sa kierunkowe,

dj_bovorta napisał(a):niski ale nie za niski nie wiem jak to okreslic

)dj_bovorta napisał(a):wiesz glosnik z skrzynia mam oryginalny blaupunkta srednica glosnika 30cm skrzynia napewno dopsowana jest tz litry do glosnika,tak jestem dj ,moze dlatego ten bas wydaje mi sie taki dziwny poniewarz wczesniej zawsze mialem skrzynie typu bas refleks a teraz mam typ obudowy zamknieta bardziej wszystkim telepie niz wydaje z siebie fajny bas,kupie jeszcze korektor mam tai keenwoda na oku moze mu cos pomoze a jak nie to handel i kupuje glosnik pioneera 1000W
Horse napisał(a):dj_bovorta napisał(a):wiesz glosnik z skrzynia mam oryginalny blaupunkta srednica glosnika 30cm skrzynia napewno dopsowana jest tz litry do glosnika,tak jestem dj ,moze dlatego ten bas wydaje mi sie taki dziwny poniewarz wczesniej zawsze mialem skrzynie typu bas refleks a teraz mam typ obudowy zamknieta bardziej wszystkim telepie niz wydaje z siebie fajny bas,kupie jeszcze korektor mam tai keenwoda na oku moze mu cos pomoze a jak nie to handel i kupuje glosnik pioneera 1000W
Ja tez jestem dejotem i ty to powinieneś wiedzieć ze na zamknętej skrzyni jest najczystszy bass(takie konstrukcje są dla audiofili) zadaniem takiej skrzyni jest generowanie dzwięku jak został nagrany. Bas reflex ma to do siebie ze jego budowa generuje bass który sie moze "gubić" (odtwarza sekwencje nie czysto np. przeciąga bass). natomiast tuba to całkowity szmelc. Wszystko zalezy jak jest wysterowany sprzęt i jakie czestotliwości przenosi( ponizej 24Hz człowiek nie słyszy tego dzwieku tylko blachy drżą)
Pozatym wazne jest jak są poprowadzone przewody(wpływ seryjnej instelacji auta jest ogromny na instalacje audio) przedewszystkim jak nie stosujesz przewodów ekranowanych do przeniesienia sygnału na tył auta. a z korektorami daj se spokuj tylko straty na tym gównie powstają jak juz w tym kierunku myślisz to zainwestuj w procesor dzwięku albo przynajmniej aktywne zwrotnice.
ps. wpodobnej cenie kupisz juz Lanzara lub np. Tonsila a osobisci polecam sprzęt tonsila nie jest on najtańszy ale daje rady.![]()
Jak by co to słuze pomoca.
mialem aktywana zwrotnice sony ale sprzedalem
a teraz by mi sie przydala,a ja myslalem o korektorze w osobnym wyjsciem pod subwofer wiec mysle ze wygeneruje trochu lepszy bas ??
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości